Babymad kan sagtens laves derhjemme af den mad som de voksne spiser. (©DR)

Babymad - Hellefisk bagt i ovn med grønt

Lige omkring at dit barn er 7 måneder, bør du dagligt begynde at tilbyde 1 spsk. kød eller fisk i maden. Kød og fisk indeholder mange vigtige næringsstoffer. Varier mellem forskellige dyr og forskellige fisk. Giv fisk 2-3 gange om ugen. Kisser Mikkelsen Ravnbøl, foredragsholder, forfatter og underviser med speciale i mad og ernæring til børn har lavet opskriften på hellefisk nedenfor, som smager dejligt sammen med pastinakmos. Kisser er forfatter til Sundhedsstyrelsens og Fødevarestyrelsens bog “Mad til spædbørn & småbørn – fra skemad til familiemad”, der i foråret 2014 udkom i 15. udgave.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 smule olivenolie
  • 1 stk. løg, hakket
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 300 g hellefiskefilet
  • 8 stk. cherrytomater
  • 1 håndfuld bredbladet persille, hakket

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader. 
  2. Svits løget i en gryde i lidt olivenolie. Tilsæt hvidløget og hæld straks blandingen i et lille smurt ildfast fad. Anbring hellefisken ovenpå løgene. Pensl den med lidt olie. Fordel de hakkede tomater og persillen udover. 
  3. Opvarm ovnen til 200° C og bag fisken ca. 15-20 minutter til den føles fast og er blevet hvid inden i. 
  4. Server evt. sammen med polenta og ratatouille eller giv fisken til pastinakmosen. Blend tomaterne og server til som sovs.

TIP: Hellefisk hører til de sunde fede fisk. Veksl mellem at give dit barn mager og fede fisk. Laksfilet - også en fed fisk, og torskefilet en mager fisk, kan tilberedes på samme måde som hellefisken. Torskefileten skal dog kun have ca. 9 minutter.