En old fashioned er en klassisk whiskydrink, men hvis du elsker bacon, så prøv den med bacon rye whisky. Foto: DR (©DR)

Bacon Old Fashioned

Er du også en af dem, der elsker bacon? Så skal du prøve kombinationen af bacon og whisky.

Vær opmærksom på, at bacon rye skal stå i 3-4 timer og sukkersiruppen skal køle ned, inden den kan bruges.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 1 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bacon rye

  • 2-3 spsk. baconfedt
  • 500 ml rye whisky

Sukkersirup

  • 1 kg sukker
  • 500 ml vand

Bacon old fashioned

  • 60 ml bacon rye whisky
  • 5 ml sukkersirup
  • 1 sjat orange bitter
  • 2 sjatter angosturabitter
  • 1 skive appelsin
  • 1 stk. kirsebær
  • 3 stk. isterninger

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at lave bacon rye: Bland whiskyen og baconfedtet i et syltetøjsglas og lad det stå i stuetemperatur i 3-4 timer. Sæt derefter glasset i fryseren til fedtet skiller og si det derefter igennem et kaffefilter.
  2. Gå i gang med sukkersiruppen: Vand og sukker bringes i kog under omrøring og afkøles inden siruppen skal hældes i drinken.
  3. Nu er vi nået til selve drinken: Hænd bacon rye whiskyen, siruppen, angosturabitter og orange bitter i et lavt glas.
  4. Fyld op med is og rør grundigt rundt.
  5. Pynt med appelsinskive og kirsebær.