Vodkaen får en gylden fin svindemsag pga den lækre bacon. (©DR)

Bacon vodka

Det bedste fra polen, sammen med det vi i Danmark er rigtig glade for, det bliver til sammen til denne lækre bacon vodka. Et lille glas til at varme sig på, når man er på jagt.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 6 skiver god økologisk bacon
  • 70 cl vodka
    (1 flaske)

Fremgangsmåde

  1. Bank baconskiverne let og steg dem herefter ved svag varme på en stor pande, så fedtet smelter af og de kun bliver brunet let.
  2. Når alt fedtet er stegt ud af dem, hæld så i en skål sammen med bacon. Kom vodka over og rør rundt. Lad dette trække sådan 4 timer, hvor du en gang imellem rører i det.
  3. Sigt så baconstykker fra og hæld vodka og fedt op i en beholder der kan sættes i fryseren. Frys så indtil fedtet er frosset på toppen.
  4. Nu tages fedtet fra og kasseres. Sigt bacon vodkaen igennem et kaffefilter og hæld på flaske.