Isen er pyntet med frisk kørvel, persille, estragon og rød syre. Det ser smukt og grønt ud, må man sige! (©DR)

Baconis, peberguf og vafler med krydderurter

Hvis du vil imponere din omgangskreds med din gastronomiske kunnen, så lån opskriften på baconis af Thomas Herman. Vær dog opmærksom på at der til denne opskrift er benyttet både en ismaskine, samt et professionelt isvaffeljern.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Baconis

  • 5 dl mælk
  • 5 dl fløde
  • 250 g sukker
  • 200 g røget bacon
  • 20 kviste timian
  • 12 stk. æggeblommer
  • 1 smule salt

Vaffeldej med krydderurter

  • 80 g mel
  • 65 g sukker
  • 70 g smør
  • 3 stk. æg
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. frisk persille
  • 1 spsk. frisk timian
  • 1 stk. økologisk citron
    (Her er det skallen af citronen der skal benyttes, og derfor er det vigtigt at citronen er økologisk.)

Peberguf

  • 2 dl æggehvider
  • 300 g flormelis
  • 1 stk. økologisk citron
    (Her er det skallen af citronen der skal benyttes, og derfor er det vigtigt at citronen er økologisk.)
  • 1 smule friskkværnet sort peber

Valgfrit pynt

  • 1 smule frisk kørvel
  • 1 smule frisk persille
  • 1 smule frisk estragon
  • 1 smule rød syre

Fremgangsmåde

Lav først isen: 

  1. Steg baconen let i bunden af en stor gryde. Når den har taget farve, hældes mælk, fløde og sukker over. Kog blandingen op og tilsæt timian.

  2. Hæld 1/3 af blandingen over æggeblommerne, imens der piskes, og hæld derefter det hele tilbage i gryden. Smag til med salt Mål temperaturen med et stegetermometer, imens der konstant røres.

  3. Når den er 83 grader, sigtes ismassen over i en bøtte, som sættes på køl. Kør den kolde ismasse på en god ismaskine og server.


Lav så vaffeldejen med krydderurter: 

  1. Pisk æg, sukker og vanilje sammen og rør derefter mel, smør og bagepulver i. Til sidst vendes den hakkede persille og timian i. 

  2. Bag vaflerne i et professionelt isvaffeljern. 


Lav til sidst peberguf: 

  1. Pisk det hele til en sej og blank marengs. Smag til med citronskal og sort peber.

Tip: Fyld vaflerne med is og pynt med de fine krydderurter, for en flot præsentation.