Bagna cauda, en lun dip, som serveres til enten rå eller tilberedte grøntsager. (©DR)

Bagna cauda

Bagna cauda er en italiensk, lun dip, som serveres med enten rå eller tilberedte grøntsager dyppes i. Server det som en lille snack.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 3 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 dåse ansjoser i olie
  • 1 knivspids salt
  • 5-6 fed hvidløg
  • 2 dl olivenolie
  • 50 g smør
  • 400-600 g varieret udvalg af friske grøntsager
    (fx gulerødder, blomkål, blegselleri, peberfrugter, fennikel etc.)

Fremgangsmåde

  1. Stød hvidløg og salt sammen i en morter. Tilsæt ansjoser og stød dem med til det bliver en puré. Sæt puréen over ilden for svag varme i en lille ildfast skål eller lign. Tilsæt olie og smør. 

  2. Lad det hele smelte sammen i nogle minutter. Det skal blot simre lige så stille, endelig ikke bruse op. 

  3. Sæt skålen på bordet over et spritblus så den holder sig varm. 

  4. Rens grøntsagerne, skær dem ud i passende stykker og læg dem på et smukt fad. Og så er det bare at dyppe løs. Godt brød og kølig rosé hører sig til.