Tag en bid af Venezuela og brug den fisk du bedst kan lide. (©DR)

Bagt fisk i kokossauce med stegt peberfrugt

Opskriften er fra Venezuela, hvor fisk ofte er hovedingrediens sammen med kokosmælk og ris. I denne opskrift bruges kuller, som er en fast hvid fisk, men retten kan tilberedes med forskellig slags fisk – laks eller torsk er også velegnet.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bagt fisk i kokosmælk

  • 600 g kullerfilet
    (torsk, laks mv. kan også bruges)
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2 grønne peberfrugter, hakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 rødløg, finthakket
    (eller 1 porre)
  • 1 bundt frisk koriander
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. salt

Tomatsalat

  • 2 rødløg
  • 5 store tomater
  • 1 dl olivenolie
  • 1 citron
  • lidt salt

Tilbehør

  • 3 dl ris
  • lidt majsolie
  • citron i skiver

Fremgangsmåde

Bagt fisk i kokosmælk

  1. Skær løg, hvidløg og peberfrugt i skiver. Varm halvdelen af olien på panden ved høj varme. Steg grøntsagerne i ca. fem minutter.
  2. Hak halvdelen af den friske koriander – brug gerne en morter for at få smagen til at træde frem – og tilsæt.
  3. Hæld den anden halvdel af olien i et ovnfast fad, og placer fisken i bundet af fadet. Fordel de stegte grøntsager over fisken.
  4. Hæld kokosmælken over og bag fisken i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 30 minutter til fisken er fast i kødet.
  5. Kog tre kopper ris med fire kopper let saltet vand. Tilsæt et skvæt majsolie og bring vand og ris i kog i ca. fem minutter. Skru herefter ned og lad risene simre under låg i ca. 15 min.

Tomatsalat

  1. Skær tomater og løg i skiver og fordel i et fad eller en dyb tallerken.
  2. Pres saften fra halvdelen af citronen. Citronen kan med fordel rulles hårdt mod bordkanten, inden den skæres over og presses. Det får frugtkødet til at løsne sig og gør den lettere at presse.
  3. Bland citronsaft og olivenolie med en smule salt, og hæld over salaten. Pynt med frisk koriander.
  4. Fisken serveres dampende varm med hvide ris, tomatsalat og citron skåret i skiver.