Server gerne retten sammen med en grøn salat. (Foto: Mikael Ladegaard Laursen ©DR)

Bagt pasta med broccoli og bacon

Bagt pasta er en nem og lækker ret til aftensmad. Dette er en lidt sundere og dansk udgave af den amerikanske ret mac'n'cheese. Børnene elsker den, og man kan variere grøntsagerne, som man har lyst til.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g fuldkornspasta
  • ½ stk. broccoli
  • 100 g bacon
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. rødløg
  • 1 stk. rød peber
  • 3 dl mornaysauce
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 håndfuld rasp
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær broccolien i mundrette stykker.
  2. Kog pastaen i rigeligt saltet vand. Pastaen skal ikke være helt mør, da den koger færdig i ovnen. Det sidste minut tilføjer du broccolistykkerne.
  3.  Hæld pasta og broccoli fra, og gem kogevandet. 
  4. Skær bacon og rød peber i tern, og steg ved middelvarme på en pande. 
  5. Når baconen har taget en smule farve, tilføjer du hakkede rødløg og hakket hvidløg.
  6. Når løgene er blevet møre, tilføjer du hvidvinseddike og lader det koge ind. 
  7. Hæld pasta, broccoli og alt fra panden over i et ovnfast fad. Rør rundt, og pres det hele lidt sammen. Tilføj et par skefulde af kogevandet. 
  8. Dæk nu retten med mornaysauce og til sidst rasp. Brug gerne mere mornaysauce, hvis mængden ikke dækker hele fadet. 
  9. Bag retten i ovnen ved 220 grader i cirka 30 minutter. Kig til retten undervejs. Raspen skal være gyldenbrun ved servering. 
  10. Server gerne med en grøn salat.  



Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter