Bagt torsk med ærtepure og nye kartofler
Dennis Knudsens opskrift på bagt torsk i ærtepure er den perfekte sommerret. Fisken serveres med bacon, dild og nye kartofler og udover at den smager lækkert og friskt, er retten tilmed også flot og farverig at se på.
Tilberedningstid:
40 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
-
Dennis Knudsen
Price inviterer
Ingredienser
Nye kartofler
- 2 håndfulde nye danske kartofler
- 1 knivspids salt
Bagt torsk
- 800 g torskefilet
- 200 g økologisk bacon
- 1 smule neutral olie
- 1 smule salt
- 1 smule peber
- 2 bundt forårsløg
- 1 smule karry
- 1 smule dild
Ærtepure
- 400 g frosne ærter
- 1 pakke smør
- 1 smule salt
- 1 smule peber
Fremgangsmåde
Steg først bacon:
- Bacon skæres i fine tern, og steges sprød. Læg den stegte bacon på fedtsugende papir.
Lav kartofler:
- Kartofler skrubbes grundigt, og koges møre i let saltet vand.
Lav torsken:
- Torsken deles i 8 stk., så man får to mindre stykker per person.
- Stykkerne vendes i lidt olie, og krydres med salt og peber.
- Bag torsken ved 180 grader i ca. 8 minutter.
- Forårsløg snittes i mindre stykker og sauteres i lidt smør. Tilsæt en god skefuld karry, og rist den lidt med. Smag til med salt og peber.
Lav ærtepure:
- De frosne ærter får et hurtigt opkog i lidt letsaltet vand. Hæld lidt væske fra, og gem den, så man eventuelt kan justere tykkelsen på sin pure.
- Blend ærterne til en grov pure, og smag den til med smør, salt og peber.
- Anret torsken på ærtepureen med forårsløgene på toppen, sprøde bacon tern, et par dild kviste og kartofler på siden.