(©DR)

Bagte æbler over bål med vaniljecreme

Det er faktisk muligt at lave dessert på bålet med ganske få ingredienser. Prøv disse foliebagte æbler, som kan smides på bålet store dele af året. Mette Blomsterbergs opskrift er nem og lækker.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Fremgangsmåde

 1. Lav Chantilly cremen kort tid før, I drager af sted på tur eller går ud til bålet:
  Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med flormelissen på bordet med en palet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukkeret og fløden piskes til let skum.

 2. Chantilly cremen kommes op i en lille beholder med låg og stilles i køleskab inden familien drager af sted til bål. Ved afgang pakkes beholderen oven på et køleelement, for at sikre, at cremen stadig er kold, når den skal anvendes.

 3. Bagte æbler på bål:
  Æblerne skrælles, halveres og befries fra kernehus. Har du et jern til at udstikke kernehuset med, så anvend det og lad da æblerne være hele.

 4. 4 stk. alufolie ca. 10X10 cm. lægges klar. Sukker og kanel blandes. Mandlerne hakkes groft.

 5. Smørret smeltes i en gryde. De halve æbler pensles med smør, trilles straks i kanel-sukker og lægges i folien 2 og 2 - eller som hele æbler, så hver person får et helt æble. Drys med grofthakkede mandler og pak æblet ind i folien, som en "sæk", således at lukningen er øverst.

 6. Bag æblerne i gløderne fra bålet til de er møre, ca. 10 min.

  TIP: De bagte æbler nydes lune med chantilly creme.