De lækre spidskålsruller er rigtig lækre som tilbehør til en ovnbagt kylling eller et lækkert, grillet stykke kød. (Foto: Anna Skov Sørensen ©DR)

Bagte spidskålsruller med fyld

Spidskål er en fantastisk sommerspise og med sin milde kålsmag kan det bruges i et hav af retter. Her er kålen rullet og bagt med aubergine, speltkerner og smørristede hasselnødder.

Tilberedningstid: 50 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g parmesan
  • 50 g smør
  • 1 lille håndfuld timian
  • 1/2 stk. aubergine
  • 1/2 dl pesto
  • 50 g hasselnødder
  • 1/2 stk. citron
  • 4 stk. store spidskålsblade
  • 1 dl speltkerner
  • En smule salt
  • En smule peber

Fremgangsmåde

  1. Kog speltkerner efter posens anvisning. 
  2. Skær aubergine i tern. Steg dem på panden, og smag til med salt. 
  3. Vend speltkernerne sammen med aubergineblandingen, og tilsæt pesto. 
  4. Tag fire blade af spidskålen, og skyl dem. 
  5. Kom aubergine/speltkerne-blandingen i spidskålen, og lav dem til ruller.  
  6. Læg rullerne i et smurt fad, og kom smør og citronsaft ved. 
  7. Riv parmesan over, og drys med salt, peber og timian.  
  8. Bag spidskålsrullerne ved 180 grader i cirka 30 minutter. Hold øje med rullerne og tag dem ud, mens der stadig er bid i kålen.