Bagte spidskålsruller med fyld
Spidskål er en fantastisk sommerspise og med sin milde kålsmag kan det bruges i et hav af retter. Her er kålen rullet og bagt med aubergine, speltkerner og smørristede hasselnødder.
Tilberedningstid:
50 min.
Antal portioner:
2 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 100 g parmesan
- 50 g smør
- 1 lille håndfuld timian
- 1/2 stk. aubergine
- 1/2 dl pesto
- 50 g hasselnødder
- 1/2 stk. citron
- 4 stk. store spidskålsblade
- 1 dl speltkerner
- En smule salt
- En smule peber
Fremgangsmåde
- Kog speltkerner efter posens anvisning.
- Skær aubergine i tern. Steg dem på panden, og smag til med salt.
- Vend speltkernerne sammen med aubergineblandingen, og tilsæt pesto.
- Tag fire blade af spidskålen, og skyl dem.
- Kom aubergine/speltkerne-blandingen i spidskålen, og lav dem til ruller.
- Læg rullerne i et smurt fad, og kom smør og citronsaft ved.
- Riv parmesan over, og drys med salt, peber og timian.
- Bag spidskålsrullerne ved 180 grader i cirka 30 minutter. Hold øje med rullerne og tag dem ud, mens der stadig er bid i kålen.