Baked Alaska (portionsanrettet)
Baked Alaska er en vaskeægte dessertklassiker, som mange professionelle og amatørkokke har forsøgt sig med. Det virker lidt skørt at putte en isdessert i ovnen, men det er det hele værd! Desserten kan laves flere dage i forvejen og bare stå klar i fryseren til brænding.
Husk, desserten skal have tid til at køle i fryseren i flere timer og gerne natten over.
Tilberedningstid:
35 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Bund
- 100 g marcipan
- 0,5-1 spsk. æggehvide
- 4-5 spsk. flormelis
Marengs
- 1 dl æggehvide
- 2 dl sukker
- 1/2 tsk. lys eddike
Desuden
- 3 spsk. lemoncurd
- 0,5-1 l god citronis eller vaniljeis
Fremgangsmåde
Bund:
- Ælt marcipanen med æggehvide og flormelis. Sæt den koldt.
- Rul marcipanmassen ud mellem to stykker bagepapir, drys evt. med flormelis, og stik 6 runde bunde ud, ca. 8-9 cm.
- Bag bundende ved 175 grader i ca. 10 minutter. Køl dem af på en rist.
Marengs:
- Pisk æggehviderne luftige. Pisk sukker i lidt ad gangen til du har en flot marengs.
- Pisk lidt eddike i.
Alaska:
- Kugl isen.
- Sæt kuglerne i fryseren, så de er så hårde som muligt. Du kan med fordel gøre det et par timer inden du skal samle desserten.
- Læg en smule lemoncurd på hver bund og læg iskuglen oveni.
- Sprøjt med marengs. Det er vigtigt at isen er helt dækket af marengs. Sæt den i fryseren, når den er sprøjtet tæt med marengs.
- Frys desserterne i mindst 1 time, gerne natten over.
- Brænd marengsen med en cremebruleé brænder lige inden servering ELLER bag dem ved 200 grader med fuld grilleffekt i max. 1-2 minutter.