Smuk ser den ud, og indeni er den fyldt med din yndlingsis. Der er en grund til, at Baked Alaske er blevet en dessertklassiker! (Foto: Egon Rix ©DR)

Baked Alaska (portionsanrettet)

Baked Alaska er en vaskeægte dessertklassiker, som mange professionelle og amatørkokke har forsøgt sig med. Det virker lidt skørt at putte en isdessert i ovnen, men det er det hele værd! Desserten kan laves flere dage i forvejen og bare stå klar i fryseren til brænding.

Husk, desserten skal have tid til at køle i fryseren i flere timer og gerne natten over.

Tilberedningstid: 35 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bund

  • 100 g marcipan
  • 0,5-1 spsk. æggehvide
  • 4-5 spsk. flormelis

Marengs

  • 1 dl æggehvide
  • 2 dl sukker
  • 1/2 tsk. lys eddike

Desuden

  • 3 spsk. lemoncurd
  • 0,5-1 l god citronis eller vaniljeis

Fremgangsmåde

Bund:

  1. Ælt marcipanen med æggehvide og flormelis. Sæt den koldt.
  2. Rul marcipanmassen ud mellem to stykker bagepapir, drys evt. med flormelis, og stik 6 runde bunde ud, ca. 8-9 cm.
  3. Bag bundende ved 175 grader i ca. 10 minutter. Køl dem af på en rist.

Marengs:

  1. Pisk æggehviderne luftige. Pisk sukker i lidt ad gangen til du har en flot marengs.
  2. Pisk lidt eddike i.

Alaska:

  1. Kugl isen.
  2. Sæt kuglerne i fryseren, så de er så hårde som muligt. Du kan med fordel gøre det et par timer inden du skal samle desserten.
  3. Læg en smule lemoncurd på hver bund og læg iskuglen oveni.
  4. Sprøjt med marengs. Det er vigtigt at isen er helt dækket af marengs. Sæt den i fryseren, når den er sprøjtet tæt med marengs.
  5. Frys desserterne i mindst 1 time, gerne natten over.
  6. Brænd marengsen med en cremebruleé brænder lige inden servering ELLER bag dem ved 200 grader med fuld grilleffekt i max. 1-2 minutter.

TIP: Har du haft dine små alaskaer i fryseren natten over, har isen sat sig ret hårdt. Derfor kan du med fordel bruge grillen i ovnen, eller tage dem ud mindst 15 minutter, inden du brænder dem med din creme brulee brænder.