Hjemmelavede baked beans (©DR)

Baked beans

Skal du lave en klassisk engelsk eller mexicansk morgenmad, er baked beans uundværligt! Her får du opskriften på brødrene Prices hjemmelavede baked beans.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

  • 250 g bacon
  • 1 stk. stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g hvide bønner
    (udblødte natten over i vand)
  • 1 l kyllingefond
  • 2,5 dl brun farin
  • 1,5 dl mørk sirup
  • 180 g tomatpure
  • 0,75 dl æbleeddike
  • 1 spsk. chilipulver
  • 2 tsk. sennepspulver
  • 1-2 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Baconen skæres i mindre tern og steges i en smedejernsgryde. Det skal ikke blive sprødt, kun lige begynde at tage farve. Tilsæt hakket løg og hvidløg og lad det klare sammen med baconen.

  2. Tilsæt de udblødte bønner (opblødningsvandet kasseres)  og nyt vand , så det lige dækker, samt yderligere en liter kyllingefond. Skru ned for blusset, læg låg på, og lad det simre, til bønnerne er knap møre, ca. en times tid. Tilsæt de øvrige ingredienser, og bland alt godt. Hvis man ikke ønsker sine bønner helt så søde, kan man skære lidt ned på mængden af farin og sirup og evt øge mængden af æbleeddike.

  3. Læg låg på gryden lad den få yderligere et par timer for lav varme. Tilsæt evt. lidt mere væske undervejs. Smag til med salt og peber. Hvis du ikke synes dine baked beans smager røgede nok, kan et par dråber "Liquid smoke" gøre underværker. 
  4. Spis evt baked beans med et godt bålbrød til