Karl fra 'Den store juniorbagedyst' pyntede sine cupcakes, så de lignede en hyggelig stund med skumfiduser ved bålet. (©DR)

Bål-cupcakes med chokolade og italiensk marengssmørcreme

Disse cupcakes ligner et bål, når den orange-gule smørcreme er sprøjtet på til sidst. Smagene af chokolade og hindbær er en vaskeægte klassiker og en kombination, du sjældent kan gå galt i byen med!

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Cupcakes

  • 112,5 g sukker
  • 1,5 æg
  • 100 g mørk chokolade
  • 87,5 g smør
  • 80 g hvedemel
  • 15 g kakao
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 1/4 tsk. flagesalt
  • 25 g chokoladeknapper
    (mørk)
  • 100 g frosne hindbær
  • 50 g skumfiduser

Italiens marengssmørcreme

  • 40 g vand
  • 175 g sukker
  • 90 g æggehvider
  • 25 g flormelis
  • 300 g smør
  • 300 g frosne hindbær
  • Gul og orange farve

Pynt

  • Sort sukkerkrymmel
  • Sorte sukkerkugler
  • Små træpinde med små skumfiduser på

Fremgangsmåde

Cupcakes

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Pisk vanilje, sukker og æg sammen til en luftig masse.
  3. Smelt smørret ved lav varme og tag derefter gryden af varmen. Rør straks de 100 g mørk chokolade i smørret og rør godt til al chokoladen er smeltet. Rør chokoladeblandingen i æggesnapsen sammen med mælk.
  4. I en skål for sig blandes mel, salt, kakao og bagepulver. Vend chokoladeknapperne i og rør det i chokolademassen. Kom skumfiduser i dejen.
  5. Fordel dejen i 8 papir cupkageforme, der er placeret i en metalform.
  6. Kom 3-4 hindbær i dejen.
  7. Bag dine cupcakes i 18-22 min ved 175 grader varmluft.
  8. Kom kagerne på køl.

Italiensk marengssmørcreme

  1. Kog hindbærrene op, sigt gennem en si og kom på køl.
  2. Bring vand og sukker i kog, til det er 118 grader. Imens pisk æggehviderne stive, tilsæt flormelis og pisk til skummet er stift. Under konstant piskning hældes den varme sirup i æggehviderne i en tynd stråle langs kanten. Pisk på medium hastighed til massen er håndvarm. Man kan putte noget kold på skålen mens du pisker.
  3. Tilsæt derefter smørret lidt for lidt, og pisk til det er en luftig masse. Tilsæt til sidst hindbærpure lidt efter lidt og til sidst gul farve.
  4. Del smørcremen i 2 og farv den ene ½ del gul og den anden orange, og kom i hver sin sprøjtepose, og klip hul i bunden. Kom sprøjteposerne i en ny sprøjtepose med en stor stjernetyl.
  5. Kom smørcremen på køl.

Pynt

  1. Der sprøjtes italiensk marengs på alle kagerne.
  2. Der pyntes med sorte sukkerkugler og sort sukker krymmel i bunden.
  3. Der pyntes med træpinde med små skumfiduser på.