Sjov og kreativ kage med pynt af farvet kokos og indeni en mousse af pære og lemongrass. (©DR)

Ballonkage med kokos og pæremousse

En frisk og farverig fødselsdagskage, der vil gå rent hjem hos børn og barnlige sjæle

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bunde

  • 200 g rørsukker
  • 200 g smør
  • 4 stk. æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 spsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron
  • 75 g kokosmel
  • 100 g revet marcipan
  • 1 stk. citron (skal og saft)
  • 1 stk. revet æble
  • 1 stang vanilje

Farvede kagekugler og Popcakes

  • 150 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 150 g hvedemel
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 dl mælk
  • 200 g hvid chokolade
  • 5 stk. popcakespinde
  • 3 stk. pink, grøn og blå pastafarve

Pæremousse med lemongrass

  • 4 stk. pærer
  • 200 g rørsukker
  • 1 stk. citron (skal og saft)
  • 2 stængler citrongræs
  • 1 stang vanilje
  • 4 dl piskefløde
  • 1 dl pærelikør
  • 7 blade husblas

Opsmøring og pynt

  • 250 g blødt smør
  • 500 g flormelis
  • 1 stang vanilje
  • 2 spsk. varmt vand
  • 100 g hvid fondant
  • 3 stk. pastafarve
  • 1 smule sukkerkrymmel

Fremgangsmåde

Bunde

  1. Smør og sukker røres blødt og luftigt.

  2. Æggene tilsættes et ad gangen.

  3. Revet marcipan, det revne skrællede æble, citronsaft og skal, samt vaniljekorn tilsættes og røres godt.

  4. Mel, bagepulver og natron sigtes i dejen og det hele røres godt sammen.

  5. Dejen fordeles i to forme der er 24 cm i diameteren, og bages, efter de farvede kagekugler er lagt på dejen (beskrives nedenfor), 20-25 min. ved 190°. Bundene afkøles på en rist.

Farvede kagekugler og Popcakes

  1. Smør og rørsukker røres blødt og luftigt.

  2. Æggene tilsættes et ad gangen.

  3. Mel og bagepulver sigtes i æggeblandingen og røres i dejen med mælken.

  4. Dejen deles i tre lige store portioner.

  5. Farverne blandes i hver sin dej og dejene fordeles i en popcakeforme (små runde silikoneforme) så det bliver 4-5 kugler af hver farve.

  6. Resten af dejene fordeles i cupcakeforme og det hele bages v. 190° i 15 min.

  7. Efter afkøling fordeles kuglerne på de to af kokosbundene fra før, og cupcakesene smuldres og røres med lidt af smørcremen til opsmøringen, til det bliver en masse, som kan formes til kugler.

  8. Disse kugler sættes på pinde og dyppes i hvid chokolade og drysses med den farvede kokos.

Pæremousse med lemongrass

  1. Husblassen lægges i blød.

  2. Pærerne skrælles og skæres i tern.

  3. Herefter skal ternene i en gryde med sukker, citronsaft og skal, lemongrass, vaniljekornene og den tomme vaniljestang.

  4. Det hele bringes i kog og koger stille og roligt til pærerne er møre.

  5. Når pærerne er møre, fjernes lemongras stilkene.

  6. Pærerne blendes med sukkerlagen de har kogt i.

  7. Den udblødte husblas knuges fri for vand og tilsættes den varme pæremos. Pæremosen afkøles.

  8. Piskefløden piskes let, og pæremosen tilsættes. 

Opbygning af lagkagen

  1. Den ene lagkagebund lægges på et kagefad med en kagering omkring. Moussen fordeles på bunden, og den anden lagkagebund lægges på. Kagen sættes på køl 2-3 timer.

Opsmøring og pynt

  1. Smør, flormelis, vanilje og vand piskes rigtig godt sammen.

  2. Der tages ca. 1 1/2 dl. smørcreme fra, som farves med blå pastafarve. Resten af smørcremen smøres på top og sider af kagen. 

Pyntning af kagen

  1. Sukkerkrymmelen klappes forsigtigt på siderne af kagen.

  2. Fondanten indfarves med de tre farver og udstikkes i ballonform. Der trilles snore til ballonerne af hvid fondant.

  3. Ballonerne og snorene lægges på kagen.

  4. Den blåfarvede smørcreme puttes i sprøjtepose med lille stjernetyl og sprøjtes rund om den nederste kant og den øverste kant på kagen.

  5. Popcakesene stikkes i så de har forskellig højde.