Denne lækre pizza har sunde indslag i form af asparges, rødløg og groft mel. Men der er også blevet plads til en rigtig mandeingrediens: Bacon. (Foto: Line Falck Christensen ©Lindhardt og Ringhof Forlag A/S)

Bålpizza med bacon, mozzarella og grønt

Thomas fra 'De rigtige mænd - det nye hold' er vild med pizza, og det vil han nødig undvære, selv om han har fået en sundere livsstil. Kok Jakob Nussbaum har udviklet denne opskrift på lidt sundere pizzatopping, som Thomas var helt vild med. Den er fyldt med asparges, bacon og lækre rødløg. Opskriften er fra bogen 'Rigtige Mænd - det nye hold', som er udgivet på Lindhardt og Ringhof Forlag A/S.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Pizzadej

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. bagepulver
  • 300 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel

Topping

  • 0,5 stk. mozzarellakugle
  • 1-2 stk. forårsløg
  • 4-6 stk. grønne asparges
  • 1/4 stk. rødløg
  • 4 skiver bacon
  • Lidt salt og peber
  • Lidt parmesanost

Fremgangsmåde

  1. Bland ingredienserne til pizzadejen sammen og ælt til dejen er glat og smidig.
  2. Rul dejen tyndt ud. Kom den i en varm dutch-oven (støbejernsgryde). 
  3. Bryd mozzarellaen i mindre stykker, og drys den over dejen. 
  4. Skær grøntsagerne i passende størrelse, og fordel dem og til sidst bacon på pizzaen. Krydr med salt og peber. Sæt låget på gryden, og stil den ind i gløderne ved bålet. Kom en skovlfuld gløder oven på gryden. 
  5. Pizzaen skal have 5-10 minutter alt efter varmen. Tjek den undervejs. Lige pludselig kan det gå hurtigt. 
  6. Du kan også bage den i ovnen i 8-10 minutter ved 250 grader. Høvl lidt parmesan på toppen.