Banan- og appelsinkage
I 2014-udgaven af Den Store Bagedyst piftede Liva i program 2 den klassiske opskrift på banankage op med denne banan- og appelsinkage, som blev rundet festligt af med lakrids og bamser på toppen. Kagen skulle være lige til at tage med som en klassens time kage eller tage med på job. Liva fik ros for både smag, pynt og konsistens af dommerne Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Kage
- 2 stk. bananer
- 2 stk. appelsin
- 4 stk. æg
- 200 g sukker
- 125 g smør
- 3 spsk. blå birkes
- 200 g mel
- 2 tsk. bagepulver
Marengspynt
- 150 g sukker
- 0,5 dl vand
- 75 g pasteuriseret æggehvide
Pynt
-
15 stk.
runde lakridser
(Kan erstattes af appelsinskiver)
-
1 stk.
glas stjernepynt
(Eller anden slags pynt)
Fremgangsmåde
- Lav kagedejen:
Bananer og de to hele appelsiner køres i minihakkeren til en tyk masse. Æg og sukker piskes godt, og frugtmassen blandes i. Det smeltede fedtstof røres i. Blå birkes, mel og bagepulver blandes i. - Bag kagen:
Hæld dejen i en lille bradepande, og bag den i 20 minutter ved 200 grader. Lad kagen køle af. - Lav marengspynt:
Hæld sukker i vandet og kog det, til det er 115 grader. Æggehviden piskes med lidt sukker. Når sukkermassen har den rette temperatur, hældes det i en tynd stråle i æggemassen. Pisk til det er koldt og meget stift. - Pynt kagen:
Sprøjt skum rundt langs kagens kant med bladtyllen. Brænd det med en gasbrænder. Inddel kagen i femten tern. Sæt marengs af på en rund lakrids eller på en 1/4 appelsinskive. Lav små uhyrer og sæt stjerneøjne og blåbærnæse på. Brænd evt. ansigtet let med gasbrænderen.