Banan- og appelsinkage fra Den Stor Bagedyst
Den klassiske opskrift på banankage op med denne banan- og appelsinkage, som blev rundet festligt af med lakrids og bamser på toppen. Kagen skulle være lige til at tage med som en klassens time kage eller tage med på job.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
8 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Kage
- 2 stk. bananer
- 2 stk. appelsiner
- 4 stk. æg
- 200 g sukker
- 125 g smør
- 3 spsk. blå birkes
- 200 g mel
- 2 tsk. bagepulver
Marengspynt
- 150 g sukker
- 0,5 dl vand
- 75 g past. æggehvide
Fremgangsmåde
Lav kage
- Bananer og de to hele appelsiner køres i minihakkeren til en tyk masse. Æg og sukker piskes godt, og frugtmassen blandes i.
- Det smeltede fedtstof røres i. Blå birkes, mel og bagepulver blandes i.
- Hældes dejen i en lille bradepande, og bag den i 20 minutter ved 200 grader. Lad kagen køle af
Lav marengspynt
- Hæld sukker i vandet og kog det, til det er 115 grader.
- Æggehviden piskes med lidt sukker.
- Når sukkermassen har den rette temperatur, hældes det i en tynd stråle i æggemassen.
- Pisk til det er koldt og meget stift.
Lav pynt
- Sprøjt skum rundt langs kagens kant med bladtyllen. Brænd det med en gasbrænder.
- Inddel kagen i femten tern. Sæt marengs af på en rund lakrids eller på en 1/4 appelsinskive. Lav små uhyrer og sæt stjerneøjne og blåbærnæse på.
- Brænd evt. ansigtet let med gasbrænderen.