Klassenstimekage af skøn banan- og appelsindej med marengs på toppen. (©DR)

Banan- og appelsinkage fra Den Stor Bagedyst

Den klassiske opskrift på banankage op med denne banan- og appelsinkage, som blev rundet festligt af med lakrids og bamser på toppen. Kagen skulle være lige til at tage med som en klassens time kage eller tage med på job.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Kage

  • 2 stk. bananer
  • 2 stk. appelsiner
  • 4 stk. æg
  • 200 g sukker
  • 125 g smør
  • 3 spsk. blå birkes
  • 200 g mel
  • 2 tsk. bagepulver

Marengspynt

  • 150 g sukker
  • 0,5 dl vand
  • 75 g past. æggehvide

Fremgangsmåde

Lav kage

  1. Bananer og de to hele appelsiner køres i minihakkeren til en tyk masse. Æg og sukker piskes godt, og frugtmassen blandes i. 

  2. Det smeltede fedtstof røres i. Blå birkes, mel og bagepulver blandes i.

  3. Hældes dejen i en lille bradepande, og bag den i 20 minutter ved 200 grader. Lad kagen køle af 

Lav marengspynt

  1. Hæld sukker i vandet og kog det, til det er 115 grader.

  2. Æggehviden piskes med lidt sukker.
     
  3. Når sukkermassen har den rette temperatur, hældes det i en tynd stråle i æggemassen.

  4. Pisk til det er koldt og meget stift. 

Lav pynt

  1.  Sprøjt skum rundt langs kagens kant med bladtyllen. Brænd det med en gasbrænder.

  2. Inddel kagen i femten tern. Sæt marengs af på en rund lakrids eller på en 1/4 appelsinskive. Lav små uhyrer og sæt stjerneøjne og blåbærnæse på.

  3. Brænd evt. ansigtet let med gasbrænderen.