(©DR)

Bananbrød - nemt og lækkert

Bananbrød er i virkeligheden en kage. Men hvilken kage! Den er utrolig nem at lave, og så holder den sig svampet og lækker i mange dage på grund af det høje indhold af banan. Opskriften er udviklet af Frederikke Legaard, som vandt Den store bagedyst i 2019. Hun har brugt månedsvis på at forfine den, så du er sikker på en perfekt konsistens og en nøje afstemt smag.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

De tørre ingredienser

  • 1 tsk. kanel
  • 240 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 1 tsk. salt

De 'våde' ingredienser

  • 120 g smør eller smagsneutral olie
  • 60 g brun farin
  • 320 g banan
    (320 gram svarer til cirka tre bananer)
  • 120 g sukker
  • 60 g yoghurt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 120 g æg
    (120 gram svarer til to æg)

Fremgangsmåde

  1. Bland de tørre ingredienser i en skål. Brug gerne en sigte, så du er sikker på at bagepulver og natron ikke klumper sig sammen. 
  2. Pisk de våde ingredienser sammen med en elpisker.
  3. Vend forsigtigt de tørre ingredienser i de våde. Brug gerne en dejskraber og rør ikke for meget ned i blandingen.
  4. Tænd ovnen for 180 grader.
  5. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og hæld din dej ned i formen. Du kan også bruge en springform, hvis ikke du har en rugbrødsform.
  6. Bag bananbrødet 45 minutter på 180 grader (varmluft).