Dejlige cupcakes af banan med vaniljefrosting og bånd af sprød chokolade. (©DR)

Banancupcakes

Søde banancupcakes med et lækkert bånd af sprød, mørk chokolade.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kagedej

  • 75 g smør
  • 100 g sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 175 g æg
  • 100 g mandelmel
  • 50 g maizena
  • 1 tsk. bagepulver
  • 250 g banan
  • 60 g mørk chokolade

Smørcreme

  • 150 g sukker
  • 0,75 dl vand
  • 6 stk. æggeblommer
  • 375 g smør
  • 1 tsk. vaniljesukker

Orangesmørcreme

  • 0,5 stk. portion smørcreme
  • 1-2 stk. appelsin (skal og saft)
  • 1 smule orange pastafarve

Chokoladewrap

  • 250 g mørk chokolade

Royal icing

  • 1 stk. æggehvide
  • 100 g flormelis
  • 1 smule pastafarve orange

Fremgangsmåde

Kagedej

  1. Smør, sukker og vaniljesukker blandes. 
  2.  Æggene tilsættes lidt ad gangen, og der røres godt mellem hver tilsætning. 
  3.  Mandelmel og maizena blandes med bagepulveret og røres i smør-æggemassen. 
  4.  Banan moses med en gaffel og tilsættes. Chokoladen vendes i til sidst. 
  5.  Dejen fordeles i 12 velsmurte muffinforme og bages ved 175 grader ca. 30 minutter.

Smørcreme

  1. (halvdelen bruges til orangesmørcreme og halvdelen bruges til den brændte hvide chokolade-creme)
  2. Kom sukker og vand i en gryde, varm op til sukkeret er opløst og rør derefter ikke i gryden.
  3. Varm op til det danner bløde boble - ca. 115 grader. Imens piskes blommerne let sammen. 
  4. Hæld den varme blanding i lidt ad gangen under konstant piskning. Pisk for fuld udblæsning til den er let afkølet og er blevet en luftig mousse - ca. 5 min. 
  5. Pisk derefter smørret i lidt ad gangen. Tilsæt til sidst vanillen. 
  6. Del smørcremen i to lige store portioner (halver opskriften hvis du kun vil bage én slags af Nanas cupcakes).

Orangesmørcreme

  1. Smag cremen til med saft og skal fra appelsinerne og tilsæt evt. lidt farve til cremen. 
  2.  Sprøjt ud på de afkølede banancupcakes

Chokoladewrap

  1. 2/3 af chokoladen smeltes til 45 grader over vandbad. Skålen tages af varmen og resten af chokoladen vendes i til det er smeltet. 
  2. Rør til chokoladen er kølet af og bred den så ud på de forberedte plaststykker, der passer til dine cupcakes. 
  3.  Vent til chokoladen er kølet yderligere lidt af og fold dem så omkring kagerne og saml med en lille strimmel tape. Vent til de er kølet helt af og fjern så plastikken.

Blomst af Royal icing

  1. Rør æggehviden med flormelis til en glat hvid creme og tilsæt så meget farve, som du ønsker. 
  2.  Tilsæt nu flormelis indtil der er stive toppe, når skeen løftes op. 
  3.  Kom i tyllepose og sprøjt ud som en blomst. Når blomsten er stivnet, bruges den som pynt.

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter fra 'Den store bagedyst 2012'

Flere opskrifter fra samlinger

Stefan Rodbjerg JacobsenBrownies med lime 1 time
Merete HessKnasende kanelsnegle 1 time
Stefan Rodbjerg JacobsenCitron- og birkescupcakes 2 timer
ana Frolov ChristensenBanancupcakes 2 timer
Kristian JustesenBedstemor med slag i-cupcakes 2 timer
Ditte MolinGulerodscupcakes 2 timer
Ditte MolinChokoladecupcakes uden mel 2 timer
Nana Frolov ChristensenDeath by chocolate 2 timer, 30 min.