Banankage er en elsket klassiker som både er nem og hurtig at lave. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Banankage - klassisk og nem

I Programmet God Mad blev denne opskrift på en nem banankage præsenteret. Banankagen er nem at tage med og er derfor ideel som en klassens time kage. Glasuren med kakao giver et lækkert pift til kagen.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Banankage

  • 2 stk. æg
  • 250 g sukker
  • 150 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 2,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. salt
  • 2,5 tsk. kanel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 5 stk. bananer, modne

Glasur

  • 75 g smør
  • 20 g kakao
  • 1 spsk. mælk
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Banankage

  1. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker godt sammen i en stor skål. Bland mel, bagepulver, salt, kanel og vanillesukker i en anden skål.
  2. Mos bananerne godt. Brug eventuelt stavblender - det går hurtigere. Bland alle tingene godt sammen og hæld blandingen i en smurt rugbrødsform.
  3. Banankagen skal bages i en forvarmet ovn på 220 grader i ca. 1 time.

Glasur

  1. Smelt smørret i en gryde og tag den af varmen. Kom resten af ingredienserne i og rør godt sammen. Fordeles over banankagen.