Banankage med smørcreme og cookies
Da der var USA-tema i 6. sæson af 'Den store bagedyst' lavede Nicolai denne overdådige kage. Kagen består af banankagebunde og er fyldt med en jordnødde- og en chokoladesmørcreme. 'Ud fra' kagen vælter lækre og sprøde Amish Ginger Cookies og Chocolate Chip Cookies.
Tilberedningstid:
4 timer
Antal portioner:
14 pers.
Kok og program
Ingredienser
Banankagebund
- 175 g sukker
- 90 g usaltet smør
- 1,5 æg
- 1/2 tsk. natron
- 215 g hvedemel
- 1/2 tsk. salt
- 375 g bananmos
- 1,5 tsk. vaniljeekstrakt
Devil's food cake
- 170 g usaltet smør
- 1,2 dl kogende vand
- 50 g kakaopulver
- 75 g halvbitter chokolade
- 250 g hvedemel
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. natron
- 1 tsk. salt
- 180 g brun farin
- 2 æg
- 1,2 dl syrnet fløde
Smørcreme med jordnød
- 150 g æggehvider
- 250 g sukker
- 340 g usaltet smør
- 2 tsk. vaniljeekstrakt
- 9 spsk. blød jordnøddesmør
- 1/2 tsk. fint salt
Smørcreme med chokolade
- 150 g æggehvider
- 250 g sukker
- 340 g usaltet smør
- 2 tsk. vaniljeekstrakt
- 200 g mørk chokolade
- 1/8 tsk. salt
Amish Ginger Cookies
- 175 g blødt smør
- 230 g sukker
- 1 æg
- 85 g mørk sirup
- 315 g hvedemel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødte nelliker
- 1 tsk. stødt kanel
- 1,5 tsk. bagepulver
- Perlesukker til pynt
Chocolate Chip Cookies
- 225 g blødt smør
- 200 g sukker
- 220 g brun farin
- 2 æg
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- 375 g hvedemel
- 1 1/4 tsk. bagepulver
- 10 ml varmt vand
- 1/2 tsk. salt
- 200 g mørk chokolade
- 135 g hvid chokolade
- 115 g valnødder
Dekoration
- Ca. 1250 g fondant
- Airbrush med farver
Fremgangsmåde
Banankage
- Forvarm ovnen på 175°C og smør to 13 cm-forme med smør.
- Bland smør og sukker i en røremaskine til det er luftigt.
- Bland mel, natron og salt i en skål.
- Tilsæt æg og vanilje til sukker/smør-blandingen.
- Tilsæt melblandingen.
- Tilsæt bananmos.
- Bag kagen i 20-25 minutter.
Devil’s food cake
- Forvarm ovnen til 165°C.
- Smør to stk. 18 cm-forme med lidt smør og læg bagepapir i bunden af formen.
- Bland det kogende vand med kakao og chokolade og lad det hvile i 10 minutter.
- Bland mel, natron, bagepulver og salt.
- Pisk smør og sukker luftigt.
- Tilsæt æg til smør/sukker massen.
- Tilsæt vanilje og chokolademassen.
- Tilføj halvdelen af melet, derefter den syrnede fløde og til sidst resten af melet.
- Fordel dejen i formene.
- Bag dem ved 165°C i 35-40 minutter.
- Lad kagen køle i formen i ca. 20 minutter.
- Derefter vendes de ud og får lov at køle helt færdigt.
Smørcreme med jordnød
- Bland æggehvider og sukker i en skål over et vandbad.
- Når æggemassen er varm og ikke længere indeholder sukkergryn, overføres den til røremaskinen.
- Pisk blandingen til en stiv marengs.
- Fortsæt med at piske til marengsen er hold når du mærker på bunden af skålen.
- Ved lav hastighed blandes smørret i cremen i små klumper, og der tilsættes salt og vanilje.
- Tilsæt jordnøddesmør og rør ved lav hastighed til blandingen er homogen.
Smørcreme med chokolade
- Smelt chokoladen og stil den til side.
- Bland æggehvider og sukker i en skål over et vandbad.
- Når æggemassen er varm og ikke længere indeholder sukkergryn overføres den til røremaskinen.
- Pisk blandingen til en stiv marengs og tilsæt salt.
- Fortsæt med at piske til marengsen er kold, når du mærker på bunden af skålen.
- Ved lav hastighed blandes smørret i cremen i små klumper, og der tilsættes vanilje.
- Når cremen samler sig vendes den flydende, men kolde, chokolade i cremen.
Amish Ginger Cookies
- Rør sukker og smør til det er luftigt og cremet.
- Tilsæt æg og sirup.
- Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen forsigt. Den skal være meget blød.
- Form kugler med en diameter på 2,5 cm og rul dem i perlesukker.
- Læg kuglerne på en bageplade og bag dem ved 175˚C til de begynder at tage farve.
- Lad dem køle i ca. 1 minut på pladen hvorefter de overføres til en rist for at køle af.
Chocolate chip cookies
- Rør sukker og smør til det er luftigt og cremet.
- Tilsæt æggene et ad gangen.
- Tilsæt vanilje og salt.
- Opløs bagepulveret i vandet og tilsæt det til dejen.
- Tilsæt resten af ingredienserne og bland godt.
- Læg kugler på ca. 2,5 cm i diameter på en bageplade og bag ved 175˚C til de begynder at tage farve i kanten.
Samling af kagen
- Trim toppen af banankagerne og læg dem sammen og smør op med smørcreme m. jordnød.
- Trim toppen af devil’s food-kagerne og læg dem sammen og smør op med smørcreme m. chokolade.
- Læg devil’s food-kagen oven på banankagen med et lag af de to smørcreme blandet sammen imellem kagerne.
- Smør kagen op med chokoladesmørcreme for oven og peanutbutter-smørcreme for neden.
- Lad kagen stå koldt i mindst en time før den betrækkes med fondant og males med airbrush så den ligner Uncle Sam’s hat.
- Skær et udsnit i den ene side af kagen. Udsnittet foldes ned og dekoreres med mere smørcreme og småkager.