Flot amerikansk kage fyldt med lækre cookies. (©DR)

Banankage med smørcreme og cookies

Da der var USA-tema i 6. sæson af 'Den store bagedyst' lavede Nicolai denne overdådige kage. Kagen består af banankagebunde og er fyldt med en jordnødde- og en chokoladesmørcreme. 'Ud fra' kagen vælter lækre og sprøde Amish Ginger Cookies og Chocolate Chip Cookies.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 14 pers.

Kok og program

Ingredienser

Banankagebund

  • 175 g sukker
  • 90 g usaltet smør
  • 1,5 æg
  • 1/2 tsk. natron
  • 215 g hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 375 g bananmos
  • 1,5 tsk. vaniljeekstrakt

Devil's food cake

  • 170 g usaltet smør
  • 1,2 dl kogende vand
  • 50 g kakaopulver
  • 75 g halvbitter chokolade
  • 250 g hvedemel
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 180 g brun farin
  • 2 æg
  • 1,2 dl syrnet fløde

Smørcreme med jordnød

  • 150 g æggehvider
  • 250 g sukker
  • 340 g usaltet smør
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt
  • 9 spsk. blød jordnøddesmør
  • 1/2 tsk. fint salt

Smørcreme med chokolade

  • 150 g æggehvider
  • 250 g sukker
  • 340 g usaltet smør
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt
  • 200 g mørk chokolade
  • 1/8 tsk. salt

Amish Ginger Cookies

  • 175 g blødt smør
  • 230 g sukker
  • 1 æg
  • 85 g mørk sirup
  • 315 g hvedemel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødte nelliker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • Perlesukker til pynt

Chocolate Chip Cookies

  • 225 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 220 g brun farin
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 375 g hvedemel
  • 1 1/4 tsk. bagepulver
  • 10 ml varmt vand
  • 1/2 tsk. salt
  • 200 g mørk chokolade
  • 135 g hvid chokolade
  • 115 g valnødder

Dekoration

  • Ca. 1250 g fondant
  • Airbrush med farver

Fremgangsmåde

Banankage

  1. Forvarm ovnen på 175°C og smør to 13 cm-forme med smør.
  2. Bland smør og sukker i en røremaskine til det er luftigt.
  3. Bland mel, natron og salt i en skål.
  4. Tilsæt æg og vanilje til sukker/smør-blandingen.
  5. Tilsæt melblandingen.
  6. Tilsæt bananmos.
  7. Bag kagen i 20-25 minutter.


Devil’s food cake

  1. Forvarm ovnen til 165°C.
  2. Smør to stk. 18 cm-forme med lidt smør og læg bagepapir i bunden af formen.
  3. Bland det kogende vand med kakao og chokolade og lad det hvile i 10 minutter.
  4. Bland mel, natron, bagepulver og salt.
  5. Pisk smør og sukker luftigt.
  6. Tilsæt æg til smør/sukker massen.
  7. Tilsæt vanilje og chokolademassen.
  8. Tilføj halvdelen af melet, derefter den syrnede fløde og til sidst resten af melet.
  9. Fordel dejen i formene.
  10. Bag dem ved 165°C i 35-40 minutter.
  11. Lad kagen køle i formen i ca. 20 minutter.
  12. Derefter vendes de ud og får lov at køle helt færdigt.


Smørcreme med jordnød

  1. Bland æggehvider og sukker i en skål over et vandbad.
  2. Når æggemassen er varm og ikke længere indeholder sukkergryn, overføres den til røremaskinen.
  3. Pisk blandingen til en stiv marengs.
  4. Fortsæt med at piske til marengsen er hold når du mærker på bunden af skålen.
  5. Ved lav hastighed blandes smørret i cremen i små klumper, og der tilsættes salt og vanilje.
  6. Tilsæt jordnøddesmør og rør ved lav hastighed til blandingen er homogen.



Smørcreme med chokolade

  1. Smelt chokoladen og stil den til side.
  2. Bland æggehvider og sukker i en skål over et vandbad.
  3. Når æggemassen er varm og ikke længere indeholder sukkergryn overføres den til røremaskinen.
  4. Pisk blandingen til en stiv marengs og tilsæt salt.
  5. Fortsæt med at piske til marengsen er kold, når du mærker på bunden af skålen.
  6. Ved lav hastighed blandes smørret i cremen i små klumper, og der tilsættes vanilje.
  7. Når cremen samler sig vendes den flydende, men kolde, chokolade i cremen.



Amish Ginger Cookies

  1. Rør sukker og smør til det er luftigt og cremet.
  2. Tilsæt æg og sirup.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen forsigt. Den skal være meget blød.
  4. Form kugler med en diameter på 2,5 cm og rul dem i perlesukker.
  5. Læg kuglerne på en bageplade og bag dem ved 175˚C til de begynder at tage farve.
  6. Lad dem køle i ca. 1 minut på pladen hvorefter de overføres til en rist for at køle af.



Chocolate chip cookies

  1. Rør sukker og smør til det er luftigt og cremet.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen.
  3. Tilsæt vanilje og salt.
  4. Opløs bagepulveret i vandet og tilsæt det til dejen.
  5. Tilsæt resten af ingredienserne og bland godt.
  6. Læg kugler på ca. 2,5 cm i diameter på en bageplade og bag ved 175˚C til de begynder at tage farve i kanten.



Samling af kagen

  1. Trim toppen af banankagerne og læg dem sammen og smør op med smørcreme m. jordnød.
  2. Trim toppen af devil’s food-kagerne og læg dem sammen og smør op med smørcreme m. chokolade.
  3. Læg devil’s food-kagen oven på banankagen med et lag af de to smørcreme blandet sammen imellem kagerne.
  4. Smør kagen op med chokoladesmørcreme for oven og peanutbutter-smørcreme for neden.
  5. Lad kagen stå koldt i mindst en time før den betrækkes med fondant og males med airbrush så den ligner Uncle Sam’s hat.
  6. Skær et udsnit i den ene side af kagen. Udsnittet foldes ned og dekoreres med mere smørcreme og småkager.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 3)