Bananmousse
Denne lækre opskrift på en anderledes dessert - bananmousse - lavede kok Adam Aamann i programmet Madmagasinet. Bananmoussen smager skønt, og den sprøde kakaocrumble er en lækker kontrast til den søde og bløde mousse.
Moussen skal trække minimum fire timer - eller helst laves dagen før.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Bananmousse
-
225 g
bananer
(De skal være meget modne)
- 0,8 dl piskefløde
- 0,6 dl sødmælk
- 130 g sukker
- 25 g maizena
- 3 stk. æggeblommer
- 2 blade husblas
- 40 g smør
- 1/2 tsk. gul frugtfarve
- 1,8 dl piskefløde
- 80 g flormelis
-
3 g
salt
(Svarer ca. til 1/2 tsk.)
Kakaocrumble
- 100 g hvedemel
- 100 g sukker
- 65 g kakao
- 100 g smør
-
3 g
salt
(Svarer ca. til 1/2 tsk.)
Fyld
-
2 stk.
bananer
(Almindeligt modne)
Fremgangsmåde
- Lav moussen:
Kom banankødet med de 60 ml fløde, mælk, sukker, maizena, æggeblommer og salt op i en blender. Blend til det bliver en glat masse. - Sæt husblas til blød i en skål med iskoldt vand – den skal bruges om lidt. Hæld den blendede masse, i en gryde og bring det i kog. Skyl blenderglasset og kom herefter den kogte creme tilbage i en blenderen.
- Knug vandet ud af husblassen og kom den op til den varme creme i blenderen sammen med smør og frugtfarve, blend til cremen er gul og ensartet. Kom cremen i en skål og sæt den på køl i cirka en time (læg et stykke film på, så det rører overfladen af cremen).
- Når cremen er kølet af, så pisk resten af fløden og flormelis til en flødeskum. Vend flødeskummen i cremen og vend rundt, til cremen er ensartet.
- Tag nu otte små skåle og fyld dem halvt op med halvdelen af cremen, skær de rå modne bananer i skiver på 1/2 cm og læg et lag bananer ovenpå moussen, fyld derefter resten af cremen over bananskiverne, læg husholdningsfilm stramt over hver mousse. Bananmoussen skal herefter i køleskabet i minimum 4 timer. Men gerne natten over.
- Lav kakaocrumble:
Bland hvedemel, sukker, kakao, smør og salt sammen i en skål. Ælt det til en ensartet crumble med fingrene. Fordel på en bageplade og bag på 150 grader i ca 15 minutter. - Tag det ud af ovnen og lad det køle helt af på køkkenbordet, når det er kølet af kom det i en lufttæt beholder og gem til servering.
- Servering og anretning:
Tag moussen ud af køleskabet og drys kakaocrumble ud over og evt lidt citronmelisse eller citronverbena-blade, hvis du har det.