(©DR)

Bananmousse

Denne lækre opskrift på en anderledes dessert - bananmousse - lavede kok Adam Aamann i programmet Madmagasinet. Bananmoussen smager skønt, og den sprøde kakaocrumble er en lækker kontrast til den søde og bløde mousse.

Moussen skal trække minimum fire timer - eller helst laves dagen før.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Bananmousse

  • 225 g bananer
    (De skal være meget modne)
  • 0,8 dl piskefløde
  • 0,6 dl sødmælk
  • 130 g sukker
  • 25 g maizena
  • 3 stk. æggeblommer
  • 2 blade husblas
  • 40 g smør
  • 1/2 tsk. gul frugtfarve
  • 1,8 dl piskefløde
  • 80 g flormelis
  • 3 g salt
    (Svarer ca. til 1/2 tsk.)

Kakaocrumble

  • 100 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 65 g kakao
  • 100 g smør
  • 3 g salt
    (Svarer ca. til 1/2 tsk.)

Fyld

  • 2 stk. bananer
    (Almindeligt modne)

Fremgangsmåde

  1. Lav moussen:
    Kom banankødet med de 60 ml fløde, mælk, sukker, maizena, æggeblommer og salt op i en blender. Blend til det bliver en glat masse.

  2. Sæt husblas til blød i en skål med iskoldt vand – den skal bruges om lidt. Hæld den blendede masse, i en gryde og bring det i kog. Skyl blenderglasset og kom herefter den kogte creme tilbage i en blenderen.

  3. Knug vandet ud af husblassen og kom den op til den varme creme i blenderen sammen med smør og frugtfarve, blend til cremen er gul og ensartet. Kom cremen i en skål og sæt den på køl i cirka en time (læg et stykke film på, så det rører overfladen af cremen).

  4. Når cremen er kølet af, så pisk resten af fløden og flormelis til en flødeskum. Vend flødeskummen i cremen og vend rundt, til cremen er ensartet.

  5. Tag nu otte små skåle og fyld dem halvt op med halvdelen af cremen, skær de rå modne bananer i skiver på 1/2 cm og læg et lag bananer ovenpå moussen, fyld derefter resten af cremen over bananskiverne, læg husholdningsfilm stramt over hver mousse. Bananmoussen skal herefter i køleskabet i minimum 4 timer. Men gerne natten over.

  6. Lav kakaocrumble:
    Bland hvedemel, sukker, kakao, smør og salt sammen i en skål. Ælt det til en ensartet crumble med fingrene. Fordel på en bageplade og bag på 150 grader i ca 15 minutter.

  7. Tag det ud af ovnen og lad det køle helt af på køkkenbordet, når det er kølet af kom det i en lufttæt beholder og gem til servering.

  8. Servering og anretning:
    Tag moussen ud af køleskabet og drys kakaocrumble ud over og evt lidt citronmelisse eller citronverbena-blade, hvis du har det.