Savner du et sundt og lækkert indspark i hverdagen? Så forkæl dig selv med denne lækre opskrift, der indeholder masser af sprøde grøntsager og saftig pulled chicken. (©dr)

Bao med pulled chicken

Bao er en asiatisk dampet bolle, der fungerer som det perfekte alternativ til det almindelige pitabrød. Den her version er akkompagneret af sprøde grøntsager og mundvædende marineret pulled chicken

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bao

  • 375 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2,1 dl vand
  • 50 g skummetmælkspulver
  • 50 g sukker

Soyadressing

  • 1/2 soya
    (En lille flaske)
  • 2 spsk. honning

Kylling

  • 200 kylling
  • 1 dl fløde
  • 4 spsk. vadouvan

Grøntsager

  • 1/2 bundt kørvel
  • 2 stk. gulerod
  • 1 stk. forårsløg
  • 1/4 agurk

Topping

  • 2 spsk. Sriracha
  • 1 1/2 spsk. sesam

Fremgangsmåde

Baoboller

  1. Bland vand, gær og sukker og opløs gæren.
  2. Tilsæt mel, bagepulver og skummetmælkspulver.
  3. Tilsæt salt og ælt dejen homogen. 
  4. Lad dejen hvile i mindst en time. 
  5. Del dejen i ønsket størrelse (vi brugte ca. 60 gram pr. bao) 
  6. Rul ud og pensel den ene side med olie.
  7. Fold derefter siden med olie så den olierede side er inderst i pitaen (baoen)
  8. Damp i 10 min. i ovnen og dine bao er klar.


Soyadressing

  1. Reducér soya og honning til en tyk glace.
  2. Soyaen er klar, når der ca. er halv mængde tilbage.
  3. Grøntsager
  4. Skær gulerødder, agurk og forårsløg i lange tynde strimler.
  5. Vend i lidt salt og olivenolie.
  6. Pluk urter og tilsæt.


Kylling

  1. Kog kylling i 40 min. i salt vand.
  2. Fjern vandet og pluk kyllingekødet.
  3. Varm kyllingekødet, fløde og vadouvan i en gryde.
  4. Kyllingen er nu klar.

  1. Pensel til sidst bao med soya og tilsæt kød, dernæst grønt og til sidst sesam og sriracha.