(Foto: Jacob Snedevig ©DR)

Barbacoa m. salsa verde

Den originale Barbacoa laves i en jordovn natten over. Her er den i en lidt mere overkommelig version, som kan laves i en almindelig ovn.

Tortillas dejen har en hævetid på 30 min. Vær opmærksom på at lammekødet skal langtidsstege i ovnen i 4-6 timer. Langtidsstegningen gør kødet mørt og giver det en intens smag.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Ingredienser

kød

  • 2 kg lammekød
    (bov og kølle)
  • salt
  • ca. 6 dl fond
  • 8 fed knust hvidløg
  • 4 guajllio chili
  • 2 spsk. stødt spidskommen
  • 3 laurbærblade
  • 1 stang kanel

Salsa verde

  • 1 salatløg, grofthakket
  • 4 jalapenos, grofthakket
  • 5 fed hvidløg i tynde skiver
  • 600 g tomatillos
  • 1 lille bundt koriander
  • salt efter smag
  • limesaft efter smag

Totillas

  • 4 dl masa harina
    (majsmel. Man kan evt. bruge den blå version.)
  • 3 dl vand
  • 1 stort nip salt

Fremgangsmåde

Kød

  1. Skær kødet i store stykker (6-7 cm.) Krydr med salt.
  2. Brun kødet i olivenolie - evt. ad flere omgange.
  3. Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt oksefond, hvidløg, chili, spidskommen, laurbærblade og kanel.
  4. Læg tætsluttende låg på gryden og sæt den i en 150 grader varm ovn i 4-6 timer. 
  5. Kom kødet over i en bradepande og træk det fra hinanden med to gafler. Smag til med salt og braiseringsvæske.

Salsa verde

  1. Rist løg, hvidløg, jalapenos og tomatillos på en pande i olivenolie til de får lidt farve. (Hvis du bruger tomatillos på dåse skal de ikke ristes) Kom grøntsagerne og koriander i en blender og blend til massen er jævn. Køl hurtigt salsa’en af og smag til med salt og limesaft.
  1. Lun tacos op, læg en god skefuld kød på hver, derpå salsa verde, hakket løg og frisk koriander. Dryp med frisk lime efter smag. 

Tortillas

  1. Bland masa harina med saltet. Hæld vandet ved og bland det grundigt sammen. Ælt derpå dejen i nogle minutter til den føles sammenhængende, nogenlunde som modellervoks. Virker den for tør, tilsættes lidt mere vand, er den for våd tilsættes lidt mere majsmel.
  2. Lad dejen hvile overdækket i 30 minutter.
  3. Del dejen i mindre stykker, som trilles til kugler på størrelse med en golfbold.
  4. Hvis du har en tortilla-presse, presses kuglerne til pandekager mellem to stykker plastic eller bagepapir. Hvis du ikke har en presse, kan du evt. bruge en tung gryde eller noget lignende. De skal være 3-4 mm. tykke.
  5. Tortillas bages på en tør varm pande i et minuts tid på hver side. De må gerne få lidt mørke pletter. Så snart de kommer af panden pakkes de i et viskestykke, så de kan blive bløde og føjelige