Barbacoa m. salsa verde
Den originale Barbacoa laves i en jordovn natten over. Her er den i en lidt mere overkommelig version, som kan laves i en almindelig ovn.
Tortillas dejen har en hævetid på 30 min. Vær opmærksom på at lammekødet skal langtidsstege i ovnen i 4-6 timer. Langtidsstegningen gør kødet mørt og giver det en intens smag.
Tilberedningstid:
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
kød
-
2 kg
lammekød
(bov og kølle)
- salt
- ca. 6 dl fond
- 8 fed knust hvidløg
- 4 guajllio chili
- 2 spsk. stødt spidskommen
- 3 laurbærblade
- 1 stang kanel
Salsa verde
- 1 salatløg, grofthakket
- 4 jalapenos, grofthakket
- 5 fed hvidløg i tynde skiver
- 600 g tomatillos
- 1 lille bundt koriander
- salt efter smag
- limesaft efter smag
Totillas
-
4 dl
masa harina
(majsmel. Man kan evt. bruge den blå version.)
- 3 dl vand
- 1 stort nip salt
Fremgangsmåde
Kød
- Skær kødet i store stykker (6-7 cm.) Krydr med salt.
- Brun kødet i olivenolie - evt. ad flere omgange.
- Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt oksefond, hvidløg, chili, spidskommen, laurbærblade og kanel.
- Læg tætsluttende låg på gryden og sæt den i en 150 grader varm ovn i 4-6 timer.
- Kom kødet over i en bradepande og træk det fra hinanden med to gafler. Smag til med salt og braiseringsvæske.
Salsa verde
- Rist løg, hvidløg, jalapenos og tomatillos på en pande i olivenolie til de får lidt farve. (Hvis du bruger tomatillos på dåse skal de ikke ristes) Kom grøntsagerne og koriander i en blender og blend til massen er jævn. Køl hurtigt salsa’en af og smag til med salt og limesaft.
- Lun tacos op, læg en god skefuld kød på hver, derpå salsa verde, hakket løg og frisk koriander. Dryp med frisk lime efter smag.
Tortillas
- Bland masa harina med saltet. Hæld vandet ved og bland det grundigt sammen. Ælt derpå dejen i nogle minutter til den føles sammenhængende, nogenlunde som modellervoks. Virker den for tør, tilsættes lidt mere vand, er den for våd tilsættes lidt mere majsmel.
- Lad dejen hvile overdækket i 30 minutter.
- Del dejen i mindre stykker, som trilles til kugler på størrelse med en golfbold.
- Hvis du har en tortilla-presse, presses kuglerne til pandekager mellem to stykker plastic eller bagepapir. Hvis du ikke har en presse, kan du evt. bruge en tung gryde eller noget lignende. De skal være 3-4 mm. tykke.
- Tortillas bages på en tør varm pande i et minuts tid på hver side. De må gerne få lidt mørke pletter. Så snart de kommer af panden pakkes de i et viskestykke, så de kan blive bløde og føjelige