Barbecue ribs er en sand vinder på grillen, mens maccaroni and cheese både kan spises sm tilbehør eller for sig selv, hvis det skal være nemt. (©DR)

Barbecue ribs med mac 'n cheese

Ribben er en sand fornøjelse at smide på grillen og er en elsket spise særligt i USA. Her serveres de lækre barbecue ribs med en anden USA-klassiker: macaroni and cheese.

Tilberedningstid: Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • Ribben fra gris
    (gerne udskæringen 'baby backs')

Dry rub til ribs

  • 100 g brun muscovado-sukker
  • 4 tsk. salt
  • 4 tsk. sort peber
  • 4 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. løgpulver
  • 2 tsk. sennepspulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. sellerisalt
  • 1 tsk. cayennepeber

BBQ sauce

  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 5 dl ketchup
  • 100 g muscovado-sukker
  • 3 fed knust hvidløg
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk. engelsk sauce
  • 1 tsk. liquid smoke
  • 1 tsk. sennepspulver
  • 1/2 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. friskkværnet sort peber
  • Salt efter smag

Mac 'n cheese (8 personer)

  • Cirka 500 g macaroni
  • 6 spsk. smør
  • 65 g mel
  • 1,3 l sødmælk
  • 250 g vellagret revet cheddar
  • 150 g revet gruyere
  • 100 g revet parmesan
  • Et nip cayennepeber
  • Revet muskat
  • Salt og peber

Topping til mac 'n cheese

  • Ekstra revet ost
  • Små crutoner af hvidt brød vendt i lidt smeltet smør eller panko
  • Evt. smørklatter

Fremgangsmåde

Barbecue sauce

  1. Blend det hakkede løg med vandet til en puré. Varm olien op i en gryde, tilsæt puréen og lad den simre i 2-3 minutter.
  2. Kom resten af ingredienserne i og lad det hele simre roligt i 10-15 minutter.
  3. Lad saucen køle af til stuetemperatur inden brug.

Barbecue ribs

  1. Smør benene med amerikansk sennep og drys med din blandede rub.
  2. Steg i gasgrill i 1,5 time ved 140 grader.
  3. Pakkes derpå i 2 lag folie og steges videre i 50 minutter.
  4. Pakkes ud og pensles med BBQ sauce og steger videre uden folie i 15 min.
  5. Serveres med Mac ’n cheese.

Mac 'n cheese

  1. Kog macaroni til de er al dente - hellere lidt til den hårde side.
  2. Imens laves sovsen. Smelt smørret, tilsæt melet og bag det igennem i et par minutter under omrøring. Pisk mælken i og lad sovsen koge igennem for lavt blus i 3-4 minutter.
  3. Tilsæt den revne ost og smag til med cayenne, revet muskat samt salt og peber. Hæld vandet fra macaronierne og bland dem i ostesovsen. Hæld det hele i et smurt gratinfad.
  4. Drys ekstra ost over retten samt små croutoner af hvidt brød, som lige er vendt i lidt smeltet smør. Man kan også bare drysse rasp eller panko og lægge lidt smørklatter på rundt omkring. Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter ved 190 grader.