Barbecue ribs med mac 'n cheese
Ribben er en sand fornøjelse at smide på grillen og er en elsket spise særligt i USA. Her serveres de lækre barbecue ribs med en anden USA-klassiker: macaroni and cheese.
Tilberedningstid:
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
-
Ribben
fra gris
(gerne udskæringen 'baby backs')
Dry rub til ribs
- 100 g brun muscovado-sukker
- 4 tsk. salt
- 4 tsk. sort peber
- 4 tsk. røget paprika
- 2 tsk. hvidløgspulver
- 2 tsk. løgpulver
- 2 tsk. sennepspulver
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. sellerisalt
- 1 tsk. cayennepeber
BBQ sauce
- 1 lille løg, finthakket
- 2 spsk. vand
- 2 spsk. olivenolie
- 5 dl ketchup
- 100 g muscovado-sukker
- 3 fed knust hvidløg
- 1 spsk. æbleeddike
- 1 spsk. koncentreret tomatpuré
- 1 spsk. engelsk sauce
- 1 tsk. liquid smoke
- 1 tsk. sennepspulver
- 1/2 tsk. cayennepeber
- 1 tsk. friskkværnet sort peber
- Salt efter smag
Mac 'n cheese (8 personer)
- Cirka 500 g macaroni
- 6 spsk. smør
- 65 g mel
- 1,3 l sødmælk
- 250 g vellagret revet cheddar
- 150 g revet gruyere
- 100 g revet parmesan
- Et nip cayennepeber
- Revet muskat
- Salt og peber
Topping til mac 'n cheese
- Ekstra revet ost
- Små crutoner af hvidt brød vendt i lidt smeltet smør eller panko
- Evt. smørklatter
Fremgangsmåde
Barbecue sauce
- Blend det hakkede løg med vandet til en puré. Varm olien op i en gryde, tilsæt puréen og lad den simre i 2-3 minutter.
- Kom resten af ingredienserne i og lad det hele simre roligt i 10-15 minutter.
- Lad saucen køle af til stuetemperatur inden brug.
Barbecue ribs
- Smør benene med amerikansk sennep og drys med din blandede rub.
- Steg i gasgrill i 1,5 time ved 140 grader.
- Pakkes derpå i 2 lag folie og steges videre i 50 minutter.
- Pakkes ud og pensles med BBQ sauce og steger videre uden folie i 15 min.
- Serveres med Mac ’n cheese.
Mac 'n cheese
- Kog macaroni til de er al dente - hellere lidt til den hårde side.
- Imens laves sovsen. Smelt smørret, tilsæt melet og bag det igennem i et par minutter under omrøring. Pisk mælken i og lad sovsen koge igennem for lavt blus i 3-4 minutter.
- Tilsæt den revne ost og smag til med cayenne, revet muskat samt salt og peber. Hæld vandet fra macaronierne og bland dem i ostesovsen. Hæld det hele i et smurt gratinfad.
- Drys ekstra ost over retten samt små croutoner af hvidt brød, som lige er vendt i lidt smeltet smør. Man kan også bare drysse rasp eller panko og lægge lidt smørklatter på rundt omkring. Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter ved 190 grader.