BBQ nakkekoteletter
I Madmagsinet lavede Adam Aamann en madplan til en familie, med retter fuld af krydderier og smag. Den indeholdt bl.a. denne lækre ret med bbq marinerede nakkekoteletter, en æble/rodfrugt slaw og kartofler med røget paprika. Prøv selv derhjemme.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
BBQ sauce
- 1 stk. chili
- 3 fed hvidløg
- 3 cm frisk ingefær
- 1 dåse flåede tomater
- 1 lille dåse tomatpure
- 80 g tørrede abrikoser
- 5 spsk. brun farin
- 0,75 dl æbleeddike
- 2 tsk. paprika
-
0,5 tsk.
sort hel peber
(knust i morter)
-
0,5 tsk.
fennikelfrø
(knust i morter)
-
1 tsk.
sennepsfrø
(knust i morter)
Kartofler
- 700 g kartofler
- 3 fed hvidløg
- 4 spsk. olivenolie
- lidt kviste frisk rosmarin og timian
Æble/rodfrugt slaw
- 0,25 stk. hvidkål
- 3 stk. gulerødder
- 1 stk. persillerod
- 2 stk. æbler
- 200 g yoghurt 10%
- 100 g creme fraiche 18 %
- 0,5 spsk. dijon sennep
- 1 tsk. sukker
- 4 stk. nakkekoteletter
Fremgangsmåde
- BBQ Sauce:
Rist de hele krydderier og knus dem i morter. Skær løg, chili, hvidløg og ingefær i grove skiver og rist dem lidt i en kasserolle i et par min, uden at de tager farve. Tilsæt resten af ingredienserne og kog i 15-20 min. Køl lidt af og blend til ensartet konsistens. - Nakkekoteletter:
Kom lidt salt og peber på koteletterne ca. en time før de skal på grillen. Grill koteletterne eller steg dem på en grillpande. 5-6min før de er færdige, smøres de ind i BBQ sauce og vendes flere gange på grillen eller panden så BBQ saucen glaceres ind på kødet. Kom dem på et serveringsfad og kom evt. lidt ekstra BBQ sauce. - Kartofler:
Skær kartoflerne i både og vend dem i olivenolie, hvidløg, krydderurter, salt og peber. Kom dem i et ildfast fad, i et jævnt lag og bag dem ved 200 grader i ca. 40 min. - Æble/rodfrugt slaw :
Riv gulerødder, hvidkål og persillerod på den grove side af råkostjernet. Skær æblet i meget små tern. Rør yoghurt og creme fraiche sammen med sennep og smag til med salt, peber og lidt sukker. - De revne grøntsager og æblerne vendes i dressingen, og smages til med salt og friskkværnet peber. Salaten må gerne stå og trække lidt (20-30 min) inden den serveres.
- Server de krydrede nakkekoteletter med kartoflerne og den friske slaw til.