Beate og Christinas nytårssnack
Christina og Beates nytårssnack med mørbrad.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Salt kiks
- 120 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 60 g vand
- 1 spsk. sesamolie
-
en smule
olie
(til pensling)
- en smule nigellafrø
Kartofler
- 2 stk. kartofler
Hjemmerørt Mayonnaise
- 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. hvidvinseddike
-
en smule
salt, peber og bernaiseessens
(efter smag)
Balsamicogastrik
- 2 dl balsamicosirup
- 2 tsk. honning
- 200 g parmesanost
- 1 pakke pinjekerner
- 1 håndfuld rucolasalat
- 2 stk. mørbradbøf
Fremgangsmåde
Saltkiks:
- Til saltkiksen røres alle ingredienser sammen og æltes kort. Kom dejen på køl i cirka 30 minutter.
- Herefter rulles dejen tyndt ud, og stikkes ud i runde forme.
- Pensel dem med et tyndt lag sesamolie, og drys med lidt groft salt.
- Bag ved 220 grader i cirka 7 minutter eller til de er gyldne.
- Lad dem køle ned.
- Skær kartoflerne i skiver, og bag dem i cirka 15 minutter ved 200 grader.
Balsamicosirup:
- Kog balsamico og honning op, til væsken er reduceret til det halve.
- Køl ned.
Mayonnaise:
- I en skål kommes æggeblomme, salt, peber, hvidvinseddike og sennep.
- Rør det hele sammen.
- Pisk med et piskeris samtidig med, at olien hældes i en meget tynd stråle.
- Pisk indtil mayonnaisen har den rette konsistens.
- Smag til med salt, peberog bearnaiseessens.
Parmesanchips:
- Riv parmesanosten, og læg 1 spsk store cirkler på en bageplade med bagepapir.
- Kom chipsene i ovnen ved 150 grader i cirka 15 minutter eller indtil osten er gylden og sprød.
- Lad det køle ned.
Mørbradbøffer:
- Steg nu bøfferne til de er mediumstegt.
- Lad hvile lidt, og skær i tynde stykker.
Samling af snack:
- På hver kiks ligges en kartoffelskive.
- Top med en 'dut' hjemmerørt mayonnaise.
- Kom en smule rucolasalat ovenpå.
- Læg nu et stykke kød på hver.
- Overhæl med balsamicosirup, og drys med ristede pinjekerner.
- Til sidst kommes en ostechips på.