Beates babykager
Beates fortolkning af den klassiske kajkage er inspireret af Beates nyfødte niece. Selve kagebunden er en gammel opskrift fra Beates afdøde mormor, som altid blev lavet til jul i familien. Bunden var yderst populær hos de to dommere.
Tilberedningstid:
2 timer, 15 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Sirupskagebund
- 250 g sirup
- 75 g smør
- 300 g kærnemælk
- 120 g sukker
- 1 æg
- 250 g mel
- 1½ tsk. natron
- 1 tsk. kanel
-
½
nelliker
(stødt)
Smørcreme
- 100 g blød smør
- 200 g flødeost
- 340 g flormelis
-
½
appelsin
(brug saften og skallen)
- ½ lime
- en smule lyserød pastafarve
Appelsincoulis
- 45 g sukker
-
½
appelsin
(saften herfra)
- ½ citron
- ½ vaniljestang
Marcipanovertræk
- 250 g marcipan
- 250 g flormelis
- 20 g glukosesirup
-
en smule
Pastafarver
(hvid, peach, lyserød)
Royal Icing
- 25 g flormelis
- 5 g æggehvide
- en smule pastafarve
Fremgangsmåde
Sirupskage:
- Smelt smør og sirup i en lille gryde. Når smørret er smeltet, tages gryden af og stilles til afkøling på bordet.
- Kom sukker, kærnemælk og ægget i en skål, og rør det sammen.
- Kom alle de tørre ingredienser i en skål.
- Når siruppen er kølet ned, kommes blandingen i kærnemælken, og melblandingen sigtes i.
- Kom dejen i en bradepande, og bag den i en forvarmet oven ved 180 grader i 15-20 min.
Smørcreme:
- Pisk smørret i cirka 10 minutter, til det er lyst og luftigt.
- Tilsæt flormelis, pisk igen, indtil smørret begynder at samle sig.
- Tilsæt flødeost, limesaft, appelsinsaft og -skal. Pisk det sammen.
- Farv cremen i den ønskede farve.
- Kom cremen i en sprøjtepose, og læg den på køl.
Appelsincoulis:
- Kom alle ingredienserne i en lille gryde, og varm det op.
- Væsken skal koges, til den når en temperatur på 110 grader.
- Lad den køle en smule af, kom den i en sprøjtepose, og læg det på køl.
Marcipanovertræk:
- Ælt alle ingredienserne sammen - det kan med fordel gøres på en røremaskine.
- Når massen er æltet sammen, deles den i 3 dele. En lille del skal formes til 'sutter', en lidt større del skal blive til sløjfer, og den største del skal blive til hovedet.
- Indfarv hver del i de ønskede farver, den mindste i en blanding af orange og lyserød, den mellemste i lyserød med hvid, og den største med hvid og lidt orange.
- Start med at ælte hver del i hænderne, så der ikke kommer farve på bordet, som kan smitte af på de andre.
- Læg marcipanen i en pose, hvor de ikke røre hinanden, og kom det på køl.
Samling:
- Stik 6 cirkler ud af bunden med en diameter på 5 cm.
- Sprøjt smørcremen ud på hver bund, så det minder om en flødebolle.
- Klip et lille hul i sprøjteposen med coulis, og stik spidsen ned i midten af cremen på hver kage. Sprøjt en passende mængder i hver.
- Stil kagerne på køl.
- Tag marcipanen ud af køleskabet, og rul den største del ud i et tyndt lag på cirka 3-5 mm. Tryk 6 cirkler ud med en diameter på cirka 10 cm.
- Form sløjferne og sutterne af de sidste 2 dele af marcipanen.
- Tag kagerne ud af køleskabet, og overtræk hver kage med en marcipanskive.
- Giv hver af kagerne en sløjfe og en sut
Royal Icing:
- Rør flormelis og æggehvider sammen til en glasur.
- Indfarv glasuren til den er helt sort.
- Lav til sidst øjne på alle kagerne, enten ved at folde et cornet eller bruge en sprøjtepose, hvor du klipper et lille hul i spidsen.