Skal du holde barnedåb eller til babyshower? Så prøve denne opskrift på Beates søde babykager. (©DR)

Beates babykager

Beates fortolkning af den klassiske kajkage er inspireret af Beates nyfødte niece. Selve kagebunden er en gammel opskrift fra Beates afdøde mormor, som altid blev lavet til jul i familien. Bunden var yderst populær hos de to dommere.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Sirupskagebund

  • 250 g sirup
  • 75 g smør
  • 300 g kærnemælk
  • 120 g sukker
  • 1 æg
  • 250 g mel
  • 1½ tsk. natron
  • 1 tsk. kanel
  • ½ nelliker
    (stødt)

Smørcreme

  • 100 g blød smør
  • 200 g flødeost
  • 340 g flormelis
  • ½ appelsin
    (brug saften og skallen)
  • ½ lime
  • en smule lyserød pastafarve

Appelsincoulis

  • 45 g sukker
  • ½ appelsin
    (saften herfra)
  • ½ citron
  • ½ vaniljestang

Marcipanovertræk

  • 250 g marcipan
  • 250 g flormelis
  • 20 g glukosesirup
  • en smule Pastafarver
    (hvid, peach, lyserød)

Royal Icing

  • 25 g flormelis
  • 5 g æggehvide
  • en smule pastafarve

Fremgangsmåde

Sirupskage:

  1. Smelt smør og sirup i en lille gryde. Når smørret er smeltet, tages gryden af og stilles til afkøling på bordet.
  2. Kom sukker, kærnemælk og ægget i en skål, og rør det sammen.
  3. Kom alle de tørre ingredienser i en skål.
  4. Når siruppen er kølet ned, kommes blandingen i kærnemælken, og melblandingen sigtes i.
  5. Kom dejen i en bradepande, og bag den i en forvarmet oven ved 180 grader i 15-20 min.

Smørcreme:

  1. Pisk smørret i cirka 10 minutter, til det er lyst og luftigt.
  2. Tilsæt flormelis, pisk igen, indtil smørret begynder at samle sig.
  3. Tilsæt flødeost, limesaft, appelsinsaft og -skal. Pisk det sammen.
  4. Farv cremen i den ønskede farve.
  5. Kom cremen i en sprøjtepose, og læg den på køl.

Appelsincoulis:

  1. Kom alle ingredienserne i en lille gryde, og varm det op.
  2. Væsken skal koges, til den når en temperatur på 110 grader.
  3. Lad den køle en smule af, kom den i en sprøjtepose, og læg det på køl.

Marcipanovertræk:

  1. Ælt alle ingredienserne sammen - det kan med fordel gøres på en røremaskine.
  2. Når massen er æltet sammen, deles den i 3 dele. En lille del skal formes til 'sutter', en lidt større del skal blive til sløjfer, og den største del skal blive til hovedet.
  3. Indfarv hver del i de ønskede farver, den mindste i en blanding af orange og lyserød, den    mellemste i lyserød med hvid, og den største med hvid og lidt orange.
  4. Start med at ælte hver del i hænderne, så der ikke kommer farve på bordet, som kan smitte af på    de andre.
  5. Læg marcipanen i en pose, hvor de ikke røre hinanden, og kom det på køl.

Samling:

  1. Stik 6 cirkler ud af bunden med en diameter på 5 cm.
  2. Sprøjt smørcremen ud på hver bund, så det minder om en flødebolle.
  3. Klip et lille hul i sprøjteposen med coulis, og stik spidsen ned i midten af cremen på hver kage. Sprøjt en passende mængder i hver.
  4. Stil kagerne på køl.
  5. Tag marcipanen ud af køleskabet, og rul den største del ud i et tyndt lag på cirka 3-5 mm. Tryk 6 cirkler ud med en diameter på cirka 10 cm.
  6. Form sløjferne og sutterne af de sidste 2 dele af marcipanen.
  7. Tag kagerne ud af køleskabet, og overtræk hver kage med en marcipanskive.
  8. Giv hver af kagerne en sløjfe og en sut

Royal Icing:

  1. Rør flormelis og æggehvider sammen til en glasur.
  2. Indfarv glasuren til den er helt sort.
  3. Lav til sidst øjne på alle kagerne, enten ved at folde et cornet eller bruge en sprøjtepose, hvor du klipper et lille hul i spidsen.