Flotte, sommerlige cupcakes med lakrids og hindbær. Foto: DR (©DR)

Bedstemor med slag i-cupcakes

Disse Bedstemor med slag i-cupcakes er fyldt med sommer, glæde og gode minder, som vi alle har fra vores bedstemødre. De er lækre, luftige og bare skønne.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Grunddej

  • 380 g smeltet smør
  • 350 g sukker
  • 350 g æg
  • 380 g mel
  • 12-16 g kagecremepulver
  • 6 g bagepulver
  • 1,5 stang vanilje

Bedstemør med slag i-kagedej

  • 0,5 stk. af grunddejen
  • 2 spsk. flydende lakrids
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 tsk. lakridspulver
  • 200 g rabarber

Flødeostetopping

  • 300 g flødeost
  • 225 g smør
  • 365 g flormelis
  • 1 stang vanilje
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 stk. citron (saft og skal)

Pynt

  • 200 g marcipan
  • 10 g glukosesirup
  • 100 g flormelis
  • 1 smule rød farve

Fremgangsmåde

Grunddej

  1. Smør og sukker røres sammen og æg tilsættes lidt efter lidt. 
  2. Øvrige ingredienser røres i. Bær vendes i den færdige dej.  

  Bedstemor med slag i-kagedej
  1.  Alt blandes og vendes i den færdige grunddej. 

Flødeostetopping

  1. Temperer smørret og bland med flødeost, flormelis og vanilje. 
  2. Rør det til en fin og glat konsistens. Smag til min citronsaft og skal.

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter fra 'Den store bagedyst 2012'

Flere opskrifter fra samlinger

Stefan Rodbjerg JacobsenBrownies med lime 1 time
Merete HessKnasende kanelsnegle 1 time
Stefan Rodbjerg JacobsenCitron- og birkescupcakes 2 timer
ana Frolov ChristensenBanancupcakes 2 timer
Kristian JustesenBedstemor med slag i-cupcakes 2 timer
Ditte MolinGulerodscupcakes 2 timer
Ditte MolinChokoladecupcakes uden mel 2 timer
Nana Frolov ChristensenDeath by chocolate 2 timer, 30 min.