Kagen her er inspireret af og dedikeret til Juniorbagedyst-deltager Livas bedstemors blomsterhave. (©DR)

Blomsterhave-lagkage med hvid chokolade, appelsin og nougat

Blomster giver bare lige livet en smule mere farve og glæde. Det kan du hylde med denne smukke kage fyldt af blomster af smørcreme - og med et indre bygget af mandelbunde, citron, nougatganache, hvid chokolade- og appelsinganache.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mandellagkagebunde

  • 100 g pasteuriserede æggeblommer
  • 65 g sukker
  • 100 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g mandelmel
  • 200 g æggehvider

Smørcreme

  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl vand
  • 400 g sukker
  • 500 g smør
  • 2 æggeblommer

Nougatganache

  • 3 blade husblas
  • 3,75 dl fløde
  • 225 g nougat

Hvid choko-/appelsinganache

  • 4 blade husblas
  • 3,75 dl fløde
  • 225 g hvid chokolade
  • 1,5 tsk. appelsinskal
  • 1,5 spsk. appelsinolie

Fremgangsmåde

Mandel lagkagebunde:

  1. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
  2. Vend mandelmel, mel og bagepulver i æggemassen.
  3. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
  4. Fordel dejen i en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bag bunden i 10-15 min ved 190 grader.

Smørcreme:

  1. Varm sukker, vand og citronsaft, til sukkeret er smeltet. Lad det køle ned igen.
  2. Pisk smør luftigt, og tilsæt sukkerlagen i en tynd stråle.
  3. Pisk til sidst de 2 æggeblommer i så smørcremen bliver glat og blød.
  4. Nu farver de smørcremen i de farver du ønsker, både til opsmøring og blomster.

Nougat ganache:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Varm fløden op, og udblød husblasen der i.
  3. Hæld fløden over nougaten og stavblend det, til en ensartet masse.
  4. Læg ganachen på køl i 30 - 45 min.
  5. Pisk ganachen så den er fast.

Hvidchokolade-/appelsinganache:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Varm fløden op, og udblød husblasen der i.
  3. Hæld fløden over chokoladen og stavblend det, til en ensartet masse.
  4. Tilsæt olie og skal.
  5. Læg ganachen på køl i 30-45 min.
  6. Pisk ganachen til den er fast.

Samling:

  1. Stik bunden ud i 3 lige store cirkler.
  2. Læg den første bud i en kagering, med kageplast.
  3. Sprøjt et lag af nougatganachen og glat det ud med en palet.
  4. Læg en bud mere på.
  5. Sprøjt et lag af din hvidchokolade ganache på, og glat ud med en palet.
  6. Læg den sidste bund på.
  7. Lad kagen stå på køl i 15 min.

Pyntning:

  1. Sprøjt blomster af din farvede smørcreme, og stil dem på frost. (Lad dem blive faste)
  2. Smør nu kagen op igen i to farver, bliv ved, til kagen er helt glat.
  3. Pynt kagen med blomsterne, skovsyrer, guld og glimmer.