Bellini - en italiensk drink med hvide ferskner og prosecco. (©DR)

Bellini

Denne drink er opfundet af den legendariske bartender Giuseppe Cipriani - den oprindelige ejer af Harrys Bar i Venedig. Opskriften lavede Brødrene Price i programmet Spise med Price på tur.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 7,5 dl tør prosecco
  • 5-6 stk. modne, hvide ferskner
  • 0,5-1 dl sukker
    (efter smag)
  • 0,5-1 stk. citron, saft heraf
    (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Skold fersknerne. Træk skindet af dem. Fjern stenene og purer ferskenerne i en blender med lidt sukker og lidt citronsaft. Sukker og citronsaft efter behov - alt efter hvor søde eller sure ferskenerne er.

  2. Fyld champagneglas ca. en tredjedel op med ferskenpure. Top forsigtigt op med prosecco. Det skummer meget og flyder let over. Server straks!

  • TIP: HVIS nu ikke, du kan skaffe hvide ferskener, så kan du købe puré af hvide ferskener færdig. Hvis du kan skaffe almindelige ferskener eller modne nektariner kan disse også bruges, men det får ikke præcis den samme, elegante, fine smag som de hvide ferskener giver.