Berliner pfannkuchen
Denne opskrift giver 8 klassiske berlinere med syltetøj i midten og sukker udenpå. Vær opmærksom på at der til denne opskrift er brugt en berlinertylle.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Dej
- 250 g hvedemel
- 0,5 tsk. kardemomme
- 25 g gær
- 25 g smør
- 25 g sukker
- 1 stk. æg
- 1 dl mælk
- 2 l rasp- eller vindruekerneolie
Fyld
- 1 bæger hjemmelavet syltetøj efter fantasi og lyst
Fremgangsmåde
- Lun mælken og rør gæren ud heri.
- Tilsæt smør, sukker og æg og rør det sammen.
- Mel og kardemomme sigtes i dejen, og det hele æltes.
- Lad dejen hæve i 45-60 minutter.
- Dejen formes til boller a' 55 gram pr. stk.
- Olien varmes op til ca. 180 grader.
- Læg forsigtigt bollerne i den varme olie 2 ad gangen.
- Kog dem til de er lysebrune - 2-3 minutter på hver side.
- Bollerne lægges på fedtsugende papir og rulles i sukker.
- Til sidst fyldes bollerne med en passende mængde syltetøj ved hjælpe af en berlinertylle.