En skøn frokost eller middagsret. (©DR)

Biff a la Lindström

Biff a la Lindström er svenskernes svar på vores Pariserbøf. Her er tilbehøret bare blandet ind i det hakkede kød, før bøfferne bliver stegt. De serveres med et spejlæg på toppen samt brasede kartofler. Her er Brdr. Prices opskrift, som de lavede i deres Nordiske Odyssé.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Hakkebøffer

  • 500 g hakket oksekød
  • 200 g hakket flæsk
  • 1 løg
  • 2 spsk. kapers
  • 3 spsk. syltede rødbeder
  • 1 kogt kartoffel
  • 1 spsk. hakkede ansjoser
  • 5 æggeblommer
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. HP sauce
  • smør til stegning
  • salt og peber
  • lidt kalvefond til skysauce

Desuden

  • 4 æg
  • kogte kartofler til råstegte kartofler
  • syltede agurker

Fremgangsmåde

Løget finthakkes. Kapers grovhakkes. Rødbeder skæres i ganske små tern. Hak ansjosfileterne ganske fint. Den kogte kartoffel rives på rivejernet.

Bland alle ingredienser sammen til en fars. Smag til med salt og peber. Steg evt. et lille stykke fars for at tjekke krydringen. Form fire store hakkebøffer og steg dem i 4-5 minutter på hver side. 

Kog panden af med lidt fond til skysauce. Kom lidt skysauce på hver bøf og server med spejlæg, brasede kartofler og syltede agurker.