En skøn frokost eller middagsret. (©DR)

Biff a la Lindström

Krydrede hakkebøffer, toppet med spejlæg og serveret med råstegte kartofler og syltede argurker. En svensk, solid ret som brødrene Price lavede på deres nordiske odyssé, da de var i Sverige.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Hakkebøffer

  • 500 g hakket oksekød
  • 200 g hakket flæsk
  • 1 løg
  • 2 spsk. kapers
  • 3 spsk. syltede rødbeder
  • 1 kogt kartoffel
  • 1 spsk. hakkede ansjoser
  • 5 æggeblommer
  • 1 dl dijonsennep
  • 1 dåse HP sauce
  • smør til stegning
  • salt og peber
  • lidt kalvefond til skysauce

Desuden

  • 4 æg
  • kartofler til råstegte kartofler
  • syltede agurker

Fremgangsmåde

Løget finthakkes. Kapers grovhakkes. Rødbeder skæres i ganske små tern. Hak ansjosfileterne ganske fint. Den kogte kartoffel rives på rivejernet.
Bland alle ingredienser sammen til en fars. Smag til med salt og peber. Steg evt. et lille stykke fars for at tjekke krydringen.
Form fire store hakkebøffer og steg dem i 4-5 minutter på hver side. Kog panden af med lidt fond til skysauce.
Kom lidt skysauce på hver bøf og server med spejlæg, råstegte kartofler og syltede agurker.