Flot bikage med mange, smagfulde elementer i. Især Jan Friis-Mikkelsen var vild med denne kage. (©DR)

Bikage med chokolademousse og chokoladekant

I 4. sæson af 'Den store bagedyst' bagte Liv Martine denne flotte bikage, som leder tankerne hen på et bistade med masser af liv. Kagen består blandt andet af lækre rugbrødslagkagebunde, hvid chokolademousse, en chokoladekant og en gul glaze.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Rugbrødslagkagebund med honningristede valnødder

  • 130 g sukker
  • 100 g past. æggehvider
  • 60 g past. æggeblommer
  • 120 g revet rugbrød uden kerner
  • 25 g hvedemel
  • 15 g kartoffelmel
  • 10 g kakao
  • 10 g bagepulver
  • 30 g valnødder
  • 50 g honning

Hvid chokolademousse med krydderurter

  • 4 blade husblas
  • 200 g hvid chokolade
  • 1,5 bæger æg
  • 30 g æggeblomme
  • 3,5 dl piskefløde
  • 1 stk. citronmelisse

Karamel til at forme bikuben

  • 150 g sukker
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 tsk. glukosesirup

Marcipanbier

  • 20 g marcipan
  • 1 smule flormelis
  • 1 smule glukosesirup
  • 1 stk. brun pastafarve

Chokoladekant

  • 200 g mørk chookolade

Gul glaze

  • 100 g sødmælk
  • 120 g sukker
  • 140 g hvid chokolade
  • 2,5 blade husblas
  • 125 g miroir gelé
  • 1 smule gul pulverfarve

Fremgangsmåde

Lav rugbrødslagkagebund med honningristede valnødder

  1. Hasselnødderne ristes i halvdelen af honningen og afkøles hurtigt i fryseren.

  2. Rugbrødet rives på en råkostjern.

  3. Hasselnødder hakkes groft og blandes med rugbrød, hvedemel, kartoffelmel, kakao, og bagepulver. 

  4. Æggehvider piskes stive med sukker.

  5. Æggeblommer røres forsigtigt i lidt af gangen.

  6. Rugbrødsblandingen vendes nu forsigtigt i æggeblandingen sammen med den sidste halvdel af honningen.

  7. Dejen fordeles på to bageplader 250 g. dej på hver. Lav gerne en cirkel fra bageringen så den passer formen.

  8. Bages ved 180 grader i ca. 25 min.

  9. NB: LAV IKKE MOUSSEN FØR DINE BUNDE ER AFKØLET

Lav hvid chokolademousse med krydderurter

  1. Udblød husblassen i koldt vand i minimum 15 minutter.

  2. Smelt chokoladen over et vandbad, og lad det derefter afkøle en smule.

  3. Pisk æg og æggeblomme i en skål over et vandbad indtil æggemassen bliver tyk og glat. Pas på at det ikke bliver for varmt, så du får røræg!

  4. Klem vandet fra den udblødte husblas og opløs det i æggeblandingen under omrøring.

  5. Hæld den smeltede chokolade i æggeblandingen under omrøring.

  6. Pisk fløden stiv.

  7. Vend den piskede fløde i chokolade-æggeblandingen indtil massen er fin og ensartet

  8. Kom kageplast rundt i din kagering og kom den først bund i. Derefter mousse og en bund mere og mousse igen. Sæt den på køl. Start nu med at forberede pynten.

Lav karamel til at forme bikuben

  1. Varm det hele op til 52 grader.

  2. Sæt to gafler sammen med tape eller elastik

  3. Læg en kagerulle og kom bagepapir over

  4. Dyb gaflerne i karamellen og før det hen over kagerulle og lav runde bevægelse. Bliv ved, indtil du synes der er nok og form det forsigtigt med dine hænder til en bikube.

  5. HUSK AT LAVE 4-6 SÆT VINGER AF KARAMELLEN TIL DINE MARCIPAN BIER.

Marcipanbier

  1. Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen.

  2. Form det som en bi og lav striber og øjne med farve.

  3. Kom dine karamel vinger på og bom, så har du Digets bier i dit eget køkken


Chokoladekant

  1. Varm chokoladen over et vandbad til 48 grader.

  2. Kom det over kageplasten og sæt det rundt om kagen.

  3. Kom kagen på køl, så chokoladen får et chok.

Gul glaze

  1. Sæt husblas i blød i 30 minutter.

  2. Hak chokoladen og kom det i en høj beholder med hældetud.

  3. Varm mælken op med sukkeret.

  4. Husblassen smeltes deri.

  5. Hæld mælkeblandingen over chokoladen og lad det smelte sammen.

  6. Tilsæt farve, miroir gele og blend med stavblender (HUSK IKKE AT LØFTE DEN OP, SÅ DER KOMMER BOBLER) 

  7. Blend til glazen er blank og ensartet i farven.

  8. Afkøles til 30 grader og hældes over kagerne, som skal være helt kold eller let frossen.

  9. Husk at hæld lidt på af gangen, så det løber ned langs chokoladen og ligner honning.

  10. Sæt på køl så det sætter sig.

  11. Sæt nu bikuben på og de små bier. Kom eventuelt vokslys og flag på kagen.