Biksemad kan laves med alle de rester du har stående i køleskabet. (©Colorbox)

Biksemad

Klassisk biksemad, der er hurtig at lave. En god måde at få udryddet resterne på, og så er den ideel til en dag med, hvor maden bare godt må gå lidt hurtigt.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g kogt eller stegt kød
    (okse eller svinekød)
  • 3 stk. løg
  • 1 kg kogte, skrællede kartofler
  • 100 g margarine
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 2 tsk. engelsk sauce

Tilbehør

  • 4 stk. spejlæg
  • 1 smule rødbeder
  • 1 pakke rugbrød
  • Lidt bearnaise

Fremgangsmåde

  1. Løgene skrælles og skæres i små tern. Kartofler og kød skæres i små tern.
  2. Brun løgene, derefter kød og til sidst kartoflerne. Bland løg, kød og kartofler sammen og smag til med salt, peber og engelsk sauce.
  3. Anret biksemaden på et fad og server sammen med spejlæg, rødbeder og rugbrød.