Biksemad fries
Spring ind i efteråret med denne nemme opskrift på vegetarisk biksemad - fyldt med lækre rodfrugter.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
På bagepladen
- 1 kg kartofler
- 600 g rødbeder
- 3-5 løg efter størrelse
- 3 spsk. olie
- Salt efter behov
Biksemad-sovs
- 1 dl HP-sauce
- 4 spsk. mayonnaise
- Ca. 1 spsk. dijonsennep
- Salt og peber
Topping
- Et par gode håndfulde bredbladet persille
- 1 syrligt aromatisk æble
- 4-8 æg
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 225 grader varmluft.
- Skyl kartofler og rødbeder og skær urenheder fra. Du behøver ikke skrælle dem, hvis skrællen ser fin ud.
- Skær i tern på omkring 1,5-2 cm og fordel på en bagepapirsbeklædt bageplade. Læg eventuelt kartofler og rødbeder på hver sin bageplade, så kartoflerne ikke bliver helt røde undervejs.
- Pil løgene og skær hvert løg ud i 6-8 både.
- Læg på bagepladen sammen med kartoflerne, og fordel et godt drys salt og et godt skvæt olie over grøntsagerne.
- Sæt i ovnen i 20-30 minutter, til grøntsagerne er gyldenbrune. Rør rundt efter 15 minutter.
- Bland imens en sovs af HP-sauce, mayonnaise og dijonsennep og smag til med salt og peber. Prøv dig frem med mængden af sennep, da den kan være meget varierende i styrke fra mærke til mærke. Sovsen må godt bide lidt fra sig med senneppen.
- Skyl persillen, hak halvdelen fint og pil bladene af den anden halvdel, eller hak den groft.
- Skær æblet i små tern og bland med den finthakkede persille.
- Steg 1-2 spejlæg pr. person i godt med olie. Giv et drys salt og peber.
- Anret direkte på bagepladen for at minimere opvask, eller gør lidt ekstra ud af det og anret på et fad.
- Ovngrøntsager i bunden, masser af sovs ovenpå og så drysser du æbler og persille på toppen og lægger æggene fint ovenpå.