(©Camillaskov)

Biksemad fries

Spring ind i efteråret med denne nemme opskrift på vegetarisk biksemad - fyldt med lækre rodfrugter.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

På bagepladen

  • 1 kg kartofler
  • 600 g rødbeder
  • 3-5 løg efter størrelse
  • 3 spsk. olie
  • Salt efter behov

Biksemad-sovs

  • 1 dl HP-sauce
  • 4 spsk. mayonnaise
  • Ca. 1 spsk. dijonsennep
  • Salt og peber

Topping

  • Et par gode håndfulde bredbladet persille
  • 1 syrligt aromatisk æble
  • 4-8 æg

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Skyl kartofler og rødbeder og skær urenheder fra. Du behøver ikke skrælle dem, hvis skrællen ser fin ud.
  3. Skær i tern på omkring 1,5-2 cm og fordel på en bagepapirsbeklædt bageplade. Læg eventuelt kartofler og rødbeder på hver sin bageplade, så kartoflerne ikke bliver helt røde undervejs.
  4. Pil løgene og skær hvert løg ud i 6-8 både.
  5. Læg på bagepladen sammen med kartoflerne, og fordel et godt drys salt og et godt skvæt olie over grøntsagerne.
  6. Sæt i ovnen i 20-30 minutter, til grøntsagerne er gyldenbrune. Rør rundt efter 15 minutter.
  7. Bland imens en sovs af HP-sauce, mayonnaise og dijonsennep og smag til med salt og peber. Prøv dig frem med mængden af sennep, da den kan være meget varierende i styrke fra mærke til mærke. Sovsen må godt bide lidt fra sig med senneppen.
  8. Skyl persillen, hak halvdelen fint og pil bladene af den anden halvdel, eller hak den groft.
  9. Skær æblet i små tern og bland med den finthakkede persille.
  10. Steg 1-2 spejlæg pr. person i godt med olie. Giv et drys salt og peber.
  11. Anret direkte på bagepladen for at minimere opvask, eller gør lidt ekstra ud af det og anret på et fad.
  12. Ovngrøntsager i bunden, masser af sovs ovenpå og så drysser du æbler og persille på toppen og lægger æggene fint ovenpå.