De små kager er sprøde og smager skønt af birkes og citron. (©DR)

Birkessnitter

I første program af Den store bagedyst 2018 bagte Jasmin disse birkessnitter som sin første favoritbagning. Jasmin elsker at rejse og tage spiselige souvenirs med hjem. Da hun for nyligt havde været i Budapest, hvor man bruger birkes i mange kager, var det noget hun tog med sig i sin kage. Snitterne smager foruden birkes også dejligt friskt af citron og marcipan.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 250 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 100 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 150 g koldt smør
  • 1 æg

Remonce

  • 100 g smør
  • 100 g revet marcipan
  • 100 g sukker
  • 50 g birkes
  • ½ citron, saft heraf

Pynt

  • 150 g flormelis
  • citronsaft til glasuren
  • evt. spiselige blomster som pynt

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Bland de tørre ingredienser, kom dem i en blender og blend med koldt smør og blend til det ligner smulder.
  2. Saml hurtigt dejen i hænderne med ægget. 
  3. Rul ud og kom på køl.
  4. Rul tyndt ud på et meldrysset bord, udstik i ønskede forme og bag på en bageplade med bagepair ved 180 grader, til de er let gyldne. 
  5. Køl af.

Remonce

  1. Bland alle ingredienser sammen. Rør til massen er homogen.
  2. Smør remoncen ud på halvdelen af mørdejskagerne og pres forsigtigt sammen med de resterende.

Pynt

  1. Kom citronsaft i flormelis til det har den rette konsistens som en tyk glasur, og smør på toppen af kagerne.
  2. Pynt eksempelvis med pressede blomster, som stedmorblomster - Husk de skal presses i god tid. Gerne en lille måned før.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 1