Pakistansk biryani er en dejlig aftenret med ris, kylling og grøntsager. (©DR)

Biryani

Kok Søren Ejlersen besøgte i tema-lørdagen 'Vi elsker Brøndby' Asma på københavns vestegn, som lærte ham at lave traditionel pakistansk mad. De lavede bl.a. denne opskrift på biryani, der er en krydret risret med kylling og grøntsager. Prøv opskriften derhjemme og lad duften sprede sig.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 dl rapsolie
  • 6 stk. små løg
  • 1 kg kylling
    (lår eller 1 hel kylling i 16 stykker)
  • 4 spsk. frisk ingefær
  • 6-8 fed hvidløg
  • 0,5 l yoghurt naturel
  • 6 stk. tomater
  • biryani-krydderier efter smag
    (kan købes i en pakistansk bazaar)
  • 1 kg basmatiris
  • 1-2 tsk. stødt gurkemeje
  • salt efter smag

Fremgangsmåde

  1. Blødgør risene i vand i 20 minutter.
  2. Hak løgene groft. Varm olien op i en stor gryde eller pande, og steg løgene, til de bliver møre og gyldne. 
  3. Tilsæt kylling, finthakket ingefær og hvidløg, yoghurt, tomater skåret i tern og 1 pakke biryani-krydderier. 
  4. Kog risene, imens kyllingen simrer. Kog risene i rigeligt vand, og tilsæt salt. Kog til risene stadig har bid – de må ikke koges for bløde. Dræn vandet fra. 
  5. For at give risene farve, skal du lave en farveblanding med 5 spsk. vand og lidt gurkemeje. Vend farveblandingen og risene, så farven bliver ordenligt fordelt. 
  6. Skru op for kyllingen, og lad det boble, til olien begynder af skille fra resten af retten. 
  7. Kom 1 spsk. olie i bunden af en anden gryde, og hæld derefter risene og kyllingeblandingen i, og bland det godt sammen. 
  8. Lad nu retten stå over høj temperatur, og lad det simre i 10 minutter. Skru ned for varmen, og lad det simre videre i ca. 10 minutter mere. 
  9. Den lækre biryani er nu klar, og kan nydes sammen med fx raita.