Flotte rød-hvid stribede bolsjer smager ikke kun godt, men pynter lige så fint. (©DR)

Bismarck-bolsjer

Flotte rød-hvide boljser med perbermyntesmag, kan faktisk godt laves derhjemme. Det var også udfordringen i fjerde program af Den store Bagedyst 2017, og her kan du få lov at prøve kræfter med udfordringen derhjemme. Bolsjerne er dejligt slik at have stående, og så pynter de endda fint.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 0 pers.

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 5 dl sukker
  • 2,4 dl druesukker
  • lidt rød pastafarve
  • 2 tsk. hvis farve
  • 6 dråber pebermynteolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på ca. 80 grader varmluft 
  2. Gør to bageplader med bagepapir klar 
  3. Hæld vand, druesukker og sukker i en gryde i den nævnte rækkefølge 
  4. Kog sukkermassen til præcis 162 grader. Tag evt. handsker på, massen er meget varm! 
  5. Hæld din sukkermasse ud på de to silikonemåtte. Fordel 1/10 på den lille måtte og 9/10 på den store måtte, så der er to separate ”sukkerklatter”. 
  6. Lad sukkermassen køle meget lidt. Pas på den ikke sætter sig.
  7. Kom lidt rød farve i den lille del og bland det til en ensfarvet masse. Brug evt. din silikonemåtte til at ”ælte” massen med ved at på skift at folde silikonemåttens sider ind over massen.
  8. Put den røde klump i ovnen, for at holde den varm. 
  9. Kom hvid farve og pebermynteolie på midten af den store masse. Bland det til en ensfarvet og homogen masse. Brug evt. igen din silikonemåtte til at ”ælte” sukkermassen med. 
  10. Klip 1/4 af den hvide masse og læg resten i ovnen på bagepapir. 
  11. Rul hurtigt din hvide klump til en pølse på ca. 10 cm.  
  12. Klip nu en lille klump af den røde masse. Rul klumpen meget tynd og ca. 10 cm. lang. Læg den på den hvide klump. Fortsæt med 3-4 røde striber rundt om den hvide masse.  
  13. Rul den rød/hvide masse ud i en lang pølse der er ca. 1,5-2 cm. i diameter.  
  14. Klip nu massen i trekantede bolsjer på ca. 1,5-2 cm ved at dreje pølsen en kvart gang hver gang du klipper. Lad bolsjerne køle. 
  15. Lav resten af massen på samme måde. 
  16. Fyld din skål op med alle de ensartede og flotte bolsjer. 


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 4)