En smuk og delikat forret med kammuslinger. (©DR)

Bisque med kammusling

En skøn skaldyrsbisque med kammuslinger og urter, der tager sig flot ud som forret til en gæstemiddag. Opskriften lavede familien Gadtoft som en vinderforret i Maddysten.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bisque

  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 8 dl fiske- eller skalddyrsbouillon
  • 2-3 spsk. creme fraiche min. 18%
  • 1-2 dl piskefløde
  • salt og hvid peber
  • 3 stk. kammuslinger pr. person

Kørvelolie

  • 1 bundt frisk kørvel
  • 1 dl rapsolie

Pynt

  • 1 æble
  • frisk kørvel

Fremgangsmåde

Bisque

  1. Hæld fiske- eller skalddyrsbouillon i en gryde og spæd til med grøntsagsbouillon.Lad fonden koge ind til ca. halv mængde.
  2. Rør fløden i.
  3. Tag gryden af komfuret og pisk cremefraichen i (bisquen må ikke koge herefter).
  4. Smag bisquen til med salt og hvid peber.

Kammuslinger

  1. Steg kammuslingerne ved høj varme i en blanding af smør og olie.
  2. Muslingerne skal have ca. 1 minut på hver side. Tag af varmen.

Kørvelolie

  1. Blend kørvel og olie sammen i en blender i minimum 10 minutter (varmen fra blenderen bibeholder den flotte farve).

Anretning

  1. Læg muslingerne i bunden af hver skål.
  2. Hæld så bisquen over uden at dække muslingerne.
  3. Top med finthakkede æbler, kørvel samt kørvelolien. Server.

Opskriften findes i samlingen

Maddysten