Bisque med kammusling
En skøn skaldyrsbisque med kammuslinger og urter, der tager sig flot ud som forret til en gæstemiddag. Opskriften lavede familien Gadtoft som en vinderforret i Maddysten.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Bisque
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 8 dl fiske- eller skalddyrsbouillon
- 2-3 spsk. creme fraiche min. 18%
- 1-2 dl piskefløde
- salt og hvid peber
- 3 stk. kammuslinger pr. person
Kørvelolie
- 1 bundt frisk kørvel
- 1 dl rapsolie
Pynt
- 1 æble
- frisk kørvel
Fremgangsmåde
Bisque
- Hæld fiske- eller skalddyrsbouillon i en gryde og spæd til med grøntsagsbouillon.Lad fonden koge ind til ca. halv mængde.
- Rør fløden i.
- Tag gryden af komfuret og pisk cremefraichen i (bisquen må ikke koge herefter).
- Smag bisquen til med salt og hvid peber.
Kammuslinger
- Steg kammuslingerne ved høj varme i en blanding af smør og olie.
- Muslingerne skal have ca. 1 minut på hver side. Tag af varmen.
Kørvelolie
- Blend kørvel og olie sammen i en blender i minimum 10 minutter (varmen fra blenderen bibeholder den flotte farve).
Anretning
- Læg muslingerne i bunden af hver skål.
- Hæld så bisquen over uden at dække muslingerne.
- Top med finthakkede æbler, kørvel samt kørvelolien. Server.