Bjørnekød nærmer sig noget af det bedste vildt (©DR)

Bjørne pariserbøf med rødbeder og løg

I Nak og Æd laves der en meget atypisk pariserbøf, nemlig med bjørnekød. Hvis du kan få fingre i bjørnekød, men mangler inspiration til hvordan det skal serveres, kan du med fordel lave denne pariserbøf

Tilberedningstid: Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 300 g hakket bjørnekød
  • 2 skiver brød
  • 1 smule smør og olie til stegning
  • 4 stk. æggeblommer
  • 1 stk. løg
  • 200 g syltede rødbeder
  • 2 spsk. kapers
  • 1 smule frisk revet peberrod
  • 2 spsk. sennep

Fremgangsmåde

  1. Form først kødet til to bolde og form derefter til hakkebøffer, pres dem lidt mere flade, end du normalt gør.
  2. Skær skorpen af begge skiver brød og tryk derefter brødskiverne ned i kødet. Tryk kødet let omkring og krydr så med salt og peber.
  3. Kom olie på en stor pande og varm op. Tilsæt så smør og lad det brune. Kom nu bøffer herpå og steg gyldne. Lad dem stege nogle minutter. Vend så rundt og steg yderligere nogle minutter. Vend så igen og steg lidt yderligere.
  4. Fjern nu fra varmen og kom på en tallerken. Skær løg i skiver og kom over bøfferne. Placer derefter blommerne og drys kapers og revet peberrod ud over. Kom hakkede rødbeder ved siden af sammen med sennep og server så.