Flot og solid bjørnegryde med blåbær og rosenkål fra Nak & Æd i Canada. (©DR)

Bjørnegryde med blåbær og rosenkål

I Canada lykkedes det Jørgen og Nikolaj at skyde en sortbjørn, som blev til et væld af lækre retter. Bl.a. denne fyldige bjørnegryde med masser af smag, friske rosenkål og syrlige blåbær.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 600 g kød fra en sortbjørnskølle
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 lille bundt timian
  • 250 g marksvampe
  • 4 dl fløde
  • lidt smør
  • 5-6 stk. rosenkål
  • friske blåbær
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kødet ud i terninger på ca.  2 x 2 cm. Kom i en gryde, og dæk med koldt vand. Pil løg og hvidløg og tilsæt dem hele sammen med timian og lidt salt. Bring gryden i kog, og lad det simre ved moderat varme 1-2 timer. 
  2. Når løg og hvidløg er kogt helt møre løftes de op og køles ned. Krydr med salt og friskkværnet sort peber, og lad det koge lidt ind. Tilsæt derpå piskefløden. 
  3. Snit svampene og rist dem i lidt smør. Krydr med salt og peber, og tilsæt derpå svampene til gryden.
  4. Pil de yderste blade fra rosenkålen og kog ”hjerterne" fra rosenkålen med.  
  5. Kog nu gryderetten ind så sovsen bliver passende i konsistens. Drys friske blåbær i gryden og lynsvits rosenkålsblade et par sekunder og drys over. Server straks rygende varm.