Sjove og farverige macaroons med masser af friske blåbær. Foto: DR (©DR)

Blåbær- og hindbærmacaroons

Søde macaroons med friske bær og friske farver

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 15 pers.

Kok og program

Ingredienser

Macaroons

  • 150 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 120 g æggehvide
  • 150 g sukker
  • 0,5 dl vand
  • 1 smule frugtfarve

Blå/hindbærcreme

  • 1,5 dl mascarpone
  • 0,5 dl fromage frais
  • 100 g friske hindbær
  • 1 stang vanilje

Fremgangsmåde

Lav macaroons

  1. Bland sukker og vand i en gryde og varm det op til 115 grader. Mens sukkerblandingen varmer op piskes 60 g. æggehvider til en blød marengs. 
  2. I en anden skål blandes mandelmel, flormelis og de upiskede 60 g. æggehvider til en "pasta". Tilsæt eventuel farve. 
  3. Når sukkerblandingen i gryden er blevet 115 grader, hældes det i en tynd stråle i de piskede æggehvider, mens der piskes på fuld kraft. Bliv ved med at piske indtil skålen igen er stue temperatur. 
  4. Vend sukkermassen i mandelmassen. Det her er den tricky del af processen, og man må hverken blande for meget eller for lidt. Massen skal helst flyde en lille smule ud når den kommer på bagepladen, men ikke så meget den flyder væk. Det er noget man øver sig på. 
  5. Massen puttes i en stor sprøjtepose med en tylle på ca. 1 cm. og sprøjtes ud i ca. 2½ cm store portioner. Herefter stilles de til lufttørring indtil man kan røre forsigtigt ved overfladen, uden at massen hænger i fingeren. 
  6. Nu bages de ved ca. 160 grader i 8-12 min. Hold øje med farven. 

Blåbær/hindbærcreme

  1.  Blend hindbærrene. 
  2. Bland mascarpone, fromage frais, hindbær og vanilje sammen til en god blød creme. 
  3. Put cremen i en sprøjtepose og lav en "høj" klat midt på macaroonen. 
  4. Sæt 3 solbær i kanten af macaroonen. 
  5. Hold rundt om macaroonen med pegefinger og tommeltot, så bærrene holdes på plads, mens du putter den anden macaroon på. 
  6. Cremen skal presses ud mellem bærrene og holde dem fast.

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter fra 'Den store bagedyst 2012'

Flere opskrifter fra samlinger

Stefan Rodbjerg JacobsenBrownies med lime 1 time
Merete HessKnasende kanelsnegle 1 time
Stefan Rodbjerg JacobsenCitron- og birkescupcakes 2 timer
ana Frolov ChristensenBanancupcakes 2 timer
Kristian JustesenBedstemor med slag i-cupcakes 2 timer
Ditte MolinGulerodscupcakes 2 timer
Ditte MolinChokoladecupcakes uden mel 2 timer
Nana Frolov ChristensenDeath by chocolate 2 timer, 30 min.