Bag kagen i en fin form, og pynt med friske blåbær. (©DR)

Blåbærkage med mandel

Jon bagte denne fine blåbærkage i Den store bagedyst 2018 som en favoritbagning. Jon elsker nemlig blåbær og har som lille ofte samlet dem i naturen med familien på sommerferier i Nordsverige, og spit dem med mælk og sukker. Heldigvis synes han, at de smager ligeså godt i kager og lavede derfor denne sandkage med mandel og vanilje, blårbærmarmelade og sprøde mandelflager.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Sandkage

  • 5 æg
  • 350 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt
  • 250 g smør
  • 125 stænger mandelmel
  • 1 dråbe mælk
  • 2 stk. mandelessens
  • 350 g hvedemel
  • 200 g blåbær
    (friske eller frosne)

Blåbærmarmelade

  • 150 g frosne blåbær
  • 4 spsk. sukker
  • 2 spsk. citronsaft

Mandelflager

  • 50 g mandelflager

Fremgangsmåde

Sandkage

  1. Pisk æg, sukker, salt og vaniljesukker grundigt sammen til al sukker er opløst og massen bliver tyk og luftig.
  2. Smelt smørret og pisk det hurtigt ind i dejen.
  3. Vend mandelmel, mælk og mandelessens i dejen.
  4. Sigt mel i dejen, og vendt det forsigtigt rundt. Til sidst vendes blåbær i.
  5. Hæld dejen i en smurt form, og bag i bunden af ovnen i ca. 45-60 minutter ved 180 grader.
  6. Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle lidt, inden du vender den ud af formen.

Blåbærmarmelade

  1. Kog blåbær, sukker og citron sammen til en tyk marmelade, blend og afkøl helt.
  2. Hæld det på en lille flaske, og dekorer kagen med det til sidst, når kagen er afkølet helt.

Mandelflager

  1. Rist mandelflager på en varm pande nogle minutter, til de begynder at tage farve. Afkøl.
  2. Kagen pyntes slutteligt med blåbærmarmeladen, mandelflager og sigtet flormelis og evt. friske blåbær.
  3. Server.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 2