Blåbærkage med mandel
Jon bagte denne fine blåbærkage i Den store bagedyst 2018 som en favoritbagning. Jon elsker nemlig blåbær og har som lille ofte samlet dem i naturen med familien på sommerferier i Nordsverige, og spit dem med mælk og sukker. Heldigvis synes han, at de smager ligeså godt i kager og lavede derfor denne sandkage med mandel og vanilje, blårbærmarmelade og sprøde mandelflager.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Sandkage
- 5 æg
- 350 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. salt
- 250 g smør
- 125 stænger mandelmel
- 1 dråbe mælk
- 2 stk. mandelessens
- 350 g hvedemel
-
200 g
blåbær
(friske eller frosne)
Blåbærmarmelade
- 150 g frosne blåbær
- 4 spsk. sukker
- 2 spsk. citronsaft
Mandelflager
- 50 g mandelflager
Fremgangsmåde
Sandkage
- Pisk æg, sukker, salt og vaniljesukker grundigt sammen til al sukker er opløst og massen bliver tyk og luftig.
- Smelt smørret og pisk det hurtigt ind i dejen.
- Vend mandelmel, mælk og mandelessens i dejen.
- Sigt mel i dejen, og vendt det forsigtigt rundt. Til sidst vendes blåbær i.
- Hæld dejen i en smurt form, og bag i bunden af ovnen i ca. 45-60 minutter ved 180 grader.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle lidt, inden du vender den ud af formen.
Blåbærmarmelade
- Kog blåbær, sukker og citron sammen til en tyk marmelade, blend og afkøl helt.
- Hæld det på en lille flaske, og dekorer kagen med det til sidst, når kagen er afkølet helt.
Mandelflager
- Rist mandelflager på en varm pande nogle minutter, til de begynder at tage farve. Afkøl.
- Kagen pyntes slutteligt med blåbærmarmeladen, mandelflager og sigtet flormelis og evt. friske blåbær.
- Server.