Svensk blåbærsuppe med sprødt drys og kold flødeskum. (©DR)

Blåbærsuppe

Blåbærsuppe er en hyggelig svensk dessert toppet med fløde eller vaniljeis og gerne knuste kammerjunkere og marengs som sprødt drys. Få brødrene Prices opskrift her.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 300 g blåbær
  • ½ citron, saft heraf
  • 1 vaniljestang
  • ca. 4 spsk. sukker - eller efter smag
  • 2-3 tsk. kartoffelmel udrørt i lidt vand
  • 6 dl vand

Fremgangsmåde

Kom blåbær, vand, sukker, citronsaft og vaniljekorn i en gryde og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad suppen simre roligt under låg i 15-20 minutter til bærrene er helt opløste. Rør kartoffelmelet ud i lidt vand, træk gryden fra varmen og tilsæt det opløste kartoffelmel mens der piskes.

Suppen kan serveres varm eller kold med lidt fløde, en klat vaniljeis eller måske knuste kammerjunkere eller små marengs.