Blinis er en dejlig lille forret til en festlig aften. (©DR)

Blinis Demidoff

En nyfortolkning af en af retterne i Karen Blixens novelle "Babettes Gæstebud". Den franske kok Babette må i 1800-tallet flygte fra sit fædreland og havner ved skæbnens ugunst som tjenestepige hos to aldrene frøkener i en lille missionsk fiskerby, hvor hun tåles men ikke trives. En dag vinder hun i lotteriet og insisterer på at bruge pengene på et stort og enestående festmåltid, der viser hvilken kunstner hun er på sit felt. Til denne opskrift er inspirationen Karen Blixen og den store kærlighed hun igennem sit liv havde til mad, mennesker, naturen og kunst. Karen Blixen var selv en sublim kok og middagen i Babettes Gæstebud er en af verdens berømte måltider, som igennem tiden har inspireret mange store kokke verden over.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 12 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 400 g boghvedemel
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. honning
  • 3 dl vand
  • 6 dl tykmælk
  • 8 æg, delt op i blommer og hvider
  • 2 spsk. smør
  • 3x36 tsk. af 3 forskellige slags ægte kaviar, for eksempel Baerii, White sturgeon, Ocietra
  • 3/4 l 38% creme fraiche
  • 2-3 rødløg
  • 1 bundt dild til pynt

Fremgangsmåde

  1. Bland de to slags mel med bagepulver og salt.
  2. Rør vand, tykmælk, æggeblommer og honning grundigt ind i dejen. Sæt den et lunt sted i en times tid.
  3. Smelt smørret og pisk det i dejen.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  5. Bag små tykke pandekager på en blini-pande. Hvis man ikke ejer sådan én, kan de også bages på en stor tefalpande, blot må man sørge for at de ikke kommer til at røre hinanden, og at de ikke bliver større en 5-6 cm i diameter
  6. Hold blini'erne lune i ovnen i en beholder med låg, så de ikke bliver tørre.
  7. Anret 3 blinis på hver tallerken, med en 1 tsk forskelligt kaviar på hver.
  8. Pynt med creme fraiche, hakkede rødløg og dild.
  9. Velbekomme.