Blinis er en lille tyk pandekage der kan toppes med lækkert fyld. En russisk delkatesse. (©DR)

Blinis med kaviar og cremefraiche

En ret fra det russiske køkken. Mange synes at blinis er en ekstravagant spise, men det skyldes den dyre kaviar der ligges ovenpå. Kommer du i nærheden af den ægte kaviar, så er disse blinis et must at lave. Denne opskrift Lavede Nikolaj Kirk i programmet Nak & Æd som en særlig lækker morgenmad inden jagten.

Vær opmærksom på at dejen skal hvile i 1 time.

Tilberedningstid: 1 time, 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 dl boghvedemel
  • 1 dl hvedemel
  • 15 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 dl mælk
  • 2 dl øl
  • 2 stk. æg, delt i blommer og hvider
  • 50 g smør

Til servering

  • 350 g ægte kaviar
  • 1 smule fint hakket rødløg
  • 1 smule cremefraiche

Fremgangsmåde

  1. Lun mælk og smør sammen og kom i en skål. Tilsæt gæret og opløs. Kom sukker, salt, øl, boghvedemel samt hvedemel i og rør sammen. Dæk dejen med et klæde og stil lunt - lad den hvile i 1 time.
  2. Rør æggeblommerne i, pisk hviderne helt stive og vend forsigtigt i.
  3. Steg helt små fine blinis pandekager i smør på en jernpande.
  4. Server pandekagerne med masser af ægte kaviar, finthakket rødløg og tung, fed cremefraiche.