Blinis med kaviar og cremefraiche
En ret fra det russiske køkken. Mange synes at blinis er en ekstravagant spise, men det skyldes den dyre kaviar der ligges ovenpå. Kommer du i nærheden af den ægte kaviar, så er disse blinis et must at lave. Denne opskrift Lavede Nikolaj Kirk i programmet Nak & Æd som en særlig lækker morgenmad inden jagten.
Vær opmærksom på at dejen skal hvile i 1 time.
Tilberedningstid:
1 time, 20 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 2 dl boghvedemel
- 1 dl hvedemel
- 15 g gær
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 dl mælk
- 2 dl øl
- 2 stk. æg, delt i blommer og hvider
- 50 g smør
Til servering
- 350 g ægte kaviar
- 1 smule fint hakket rødløg
- 1 smule cremefraiche
Fremgangsmåde
- Lun mælk og smør sammen og kom i en skål. Tilsæt gæret og opløs. Kom sukker, salt, øl, boghvedemel samt hvedemel i og rør sammen. Dæk dejen med et klæde og stil lunt - lad den hvile i 1 time.
- Rør æggeblommerne i, pisk hviderne helt stive og vend forsigtigt i.
- Steg helt små fine blinis pandekager i smør på en jernpande.
- Server pandekagerne med masser af ægte kaviar, finthakket rødløg og tung, fed cremefraiche.