Bløde lakridskarameller
Det er nemt og sjovt at lave hjemmelavet slik, og børnene kan sagtens være med. Mette Blomsterbergs opskrift på bløde lakridskarameller er nem og helt vanvittigt lækker.
Skal køle i 3-4 timer
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
10 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 2,5 dl piskefløde
- 250 g hvidt sukker
- 30 g smør
- 50 g glukose
- 50 g lakridspulver
Fremgangsmåde
- Kom piskefløde, sukker, smør og glukose i en gryde og kog det ved god, jævn varme, indtil karamellen er præcis 122 grader.
- Tjek temperaturen med et sukkertermometer. Rør kun i den indimellem, dog mest til sidst.
- Tag gryden af varmen, og hæld straks den flydende karamel op i en ca. 18 x 18 cm stor beholder, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg også et stykke olieret bagepapir på som top. Lad karamellen køle af ved stuetemperatur til næste dag - eller mindst 3-4 timer.
- Skær karamellen ud i små, ens firkanter på ca. 2 x 2 cm. Vend karamellerne enkeltvis i lakridspulver inden servering. Karamellerne er bedst, mens de er friske. Pak dem eventuelt enkeltvis ind i små stykker af cellofan, da de gerne vil "gro" sammen, hvis de ligger i en skål.