Blødende hjerte med fersken
Denne lækre dessert med blødende chokoladehjerte lavede Juliane i Den store Bagedyst 2016. Den lune dessert serveres sammen med en sprød kiks, og en vaniljeis med fersken. Du får Julianes opskrift her.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Chokoladekage med blødende midte
- 2 stk. æg
- 50 g sukker
- 40 g hvedemel
- 100 g smør
- 140 g mørk chokolade 55%
Vaniljeis med fersken
- 0,5 stang vanilje
- 100 g sukker
- 1 dl past. æggeblommer
- 6 dl piskefløde
-
2 dl
fersken
(i tern)
Pip-kiks
- 1 stk. æg
- 200 g sukker
- 150 g margarine
- 2 spsk. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl sesamfrø
- 0,5 dl hvedeklid
- 2 dl havregryn
Chokolade-halvkugler
- 250 g chokolade
Desuden
- 75 g hasselnødder
- 2 stk. fersken
Fremgangsmåde
- Chokoladekage med blødende hjerte:
Tænd oven på 200 grader. Smør 6 store muffinsforme med smør. - Pisk æg og sukker til massen er næsten helt hvid. Sigt mel i mens der røres. Smelt chokolade og smør sammen over vandbad, og hæld chokolademassen i æggemassen.
- Fordel dejen i formene og bag dem i 10 min.
- Vaniljeis med et snert af fersken:
Flæk vaniljestangen og mos kornene sammen med en lille del af sukkeret. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til æggesnaps. - Pisk fløden til blødt skum, og tilsæt halvdelen af flødeskummet til æggesnapsen. Tilsæt de hakkede ferskener og resten af flødeskummen. Vend det forsigtigt sammen og kom det i ismaskinen.
- Pip-kiks:
Sukker og æg piskes til æggesnaps. Margarinen smeltes og tilsættes. Mel og bagepulver blandes og kommes i massen. Resten af ingredienserne blandes i. Afsættes i små toppe (1 tsk. pr. kiks) og bages ved 175 grader i 6-10 min til de er gyldne. - Chokolade-halvkugler:
Temperer chokoladen og kom den i halvkugle forme. - Hak nødderne groft.
- Opbygning af dessert:
Læg en pip-kiks i centrum af tallerkenen. Placer en chokoladekage ovenpå, og læg to kugler is på hver side af chokoladekagen. Pynt med tynde skiver af fersken og drys med nødder. - Påsæt chokolade-halvkugler på isen. Server straks!