Blomkålfrikadellerne er fuld af smag og kan nemt gøre det ud basiselementet på en kødfri dag. (©DR)

Blomkålsfrikadeller

Lækre og vegetariske blomkålsfrikadeller som Adam Aamann lavede i Madmagasinet. Lav frikadellerne og spis dem på en kødfri dag eller kom dem i sandwiches eller pita dagen efter.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 stort blomkål med stok
    (ca. 500 g)
  • 16 g salt
  • 1 stort løg
  • 80 g parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl daggammelt brød eller rasp
  • 1 1/2 dl fløde eller mælk
  • 3 æg
  • 2 spsk. mel
  • 1 dl friske salvieblade
  • salt og peber
  • 50 g smør
  • 4 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skær blomkålen i grove stykker og kom dem sammen med salt i en foodprocessor.
  2. Kør det til en grov couscous og hæld det i en skål. Lad det trække i 20 -30 min.
  3. Kom derefter blomkålen i en sigte og knug så meget vand ud som muligt.
  4. Kom den nu ”tørre” blomkål i en skål og kassér det salte blomkålsvand.
  5. Hak løget og sautér det i lidt olie i en gryde i 3-4 min., uden at det tager farve.
  6. Kom derefter, løg, hvidløg, revet parmesan, rasp, salt, peber, mel og æg i foodprocessoren og kør det til puré.
  7. Kom salvie i til sidst og kør kort til det kun lige er hakket.
  8. Vend blomkål og puré sammen med fløde el. mælk og smag til med friskkværnet peber.
  9. ”Farsen" skal nu gerne have konsistens som en lidt løs havregrød. Tilsæt evt. mere brød eller rasp, hvis konsistensen er for tynd. Lad den trække i min.30 mininutter på køl.
  10. Varm en pande godt op, tilsæt olie og smør og steg ”farsen” som små frikadeller. De må ikke laves for store, da farsen ellers ikke bliver gennemtilberedt før at overfladen er stegt færdig. Alternativt (hvis de skal laves store) kan de bages færdig på en bageplade med bagepapir i ovnen.
  11. Server.